En höstvecka i England

Häromdagen åt vi lunch på en av pubarna uppe i North Yorkshire som är känd för att servera “good proper english food” och jag beställde in vad jag trodde var en enkel kycklingsallad.

Det var mat for ett fotbollslag. Förutom två jättestora kycklingfileer var det ett pocherat ägg på toppen, jordgubbar i salladen och ett stort fat vid sidan om med ugnsrostade grönsaker. Bara till mig!

Annan god mat under veckan har förstås vart indisk. Det här landet har så otroligt mycket bra indiska restauranger.

Vi har haft lamm med mintsås till söndagsmiddag. Dessutom har jag blivit introducerad till Sticky Toffee Pudding. Lovely!

I fredags var vi till Wensleydales Creamery som gör otroligt god ost (och som är Wallace&Gromits favoritost). I deras lilla ostbutik kan du provsmaka alla deras fantastiska ostar och det var inte lätt att välja. Efter mycket funderande köpte vi en “chili cheddar” och en “cheddar with caramelised onion”. Sedan tog det säkert en timme till innan vi hade bestämt vilken chutney vi skulle ha till.

Har du vägarna förbi Wensleydale så är det inte långt till Brymor. Det är en bondgård som säljer egentillverkad glass. Helt klart ett mysigt utflyktsmål.

Jag har dessutom fått en fin kokbok i present – Delia Smiths Summer Collection. Delia har massor med bra recept på god vanlig mat, hon är lite av Englands Anna Bergenström. Tyvärr finns inte hennes kokböcker på svenska.

Nu ska jag ladda resväskan med Thorntons choklad, BBC Good Food, Delicious och några burkar myntasås och lemoncurd så att jag klarar mig till nästa Englandstripp!

En kommentar

  1. På besök hos Wensleydale Creamery » Tre tjejer i köket

    […] Det är ett hårt jobb att provsmaka alla ostar men för er skull så har jag gjort lite djupgrävande research; favoriten är fortfarande samma som jag skrev om för fyra år sedan här på bloggen: […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.