Det blir en annorlunda påsk

Ända sedan jag flyttade till Stockholm för 16 år sedan har Magnus och jag åkt till min familj i Karlskrona för att fira påsk varje år. Ibland har min svärmor och hennes sambo också kommit dit och det har varit en riktig familjehögtid. Ofta med fint väder och blåsippor i skogen i närheten av mitt föräldrahem. Om vi har haft tur har vi t o m kunnat ha säsongens grillpremiär hemma hos min lillebror och hans familj. I år blir det inget av det där familjemyset. Istället blir vi kvar i Stockholm och samtidigt som det är en självklarhet att inte lämna huvudstaden och riskera att ta mig sig ev. Corona-smitta till min lilla stad i södra Sverige, så är det motigt.

Min första tanke var “blir det ens påsk utan mammas inlagda sill”? Sedan funderade jag på om påskharen är att lita på. Kommer han leverera påskägg till mina brorsbarn – trots Coronaepidemin?

Eftersom vi aldrig tidigare har varit hemma vid en sån här typisk mathögtid, är det faktiskt första gången som jag nu ska göra mammas inlagda sill på egen hand. Jag har även tänkt göra senapssill, köttbullar och Janssons frestelse. Och så har jag siktet inställt på Elins laxcheesecake som ser smarrig ut.

Veckans matleverans med alla påskingredienser kom tidigare idag och till skillnad från hur Elin har det borta i UK, så har det faktiskt funkat att få hem de varor jag har beställt. Även om framförhållningen har behövt vara typ tio gånger längre än vanligt. 

Det blir en annorlunda påsk, men den blir säkert bra. Jag ska leta fram lite påskpynt nere i källaren och den traditionella påskmiddagen äter vi tillsammans med familjen via någon digital tjänst – på 50 mils avstånd. För säkerhets skull har jag dessutom kontaktat ett ombud som ska se till att påskharen gör sitt jobb. Allt löser sig! 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.