Veckans bästa

Andra veckan i isolering. Så när som på att vi kan  ha en promenad ute per person om dagen. Dock bara två och två. Det är verkligen tomt på gatorna här i byn när vi smyger ut.

Vi har hittat en stig där ingen annan är där barnen kan ha lite intervallspring.

Jag och maken jobbar på som vanligt just nu. Barnen har sin hemskolning tills vidare.

Det är än mer omöjligt att försöka handla mat på nätet. Allt fler matbutiker prioriterar eventuella nytillkommna leveranstider endast till “riskgrupper”. Jag går min dagliga lov till vår corner shop “Londis” men allt fler hyllor är tomma. Men så länge vi kan köpa mjölk, ägg och ost är vi ok. På min ultimata önskelista just nu är det glutenfritt mjöl och pasta + krossade tomater. Har verkligen sänkt mina förväntningar på att hitta mat. Och är så TACKSAM över att vi är en av de kunder som fortsätter att få grönsaker levererat från Riverford på tisdagar.

I byn uppmanas alla att ha ett gosedjur eller en regnbåde i fönstret som barn kan gå ut och räkna. Klart vi är med!

Det blir mycket improvisation med rester just nu. Den här veckan har vi gratinerat baguetter som pizzamackor i ugnen till lunch. Preppat fattiga riddare. Rostat krutonger. Mixat egen hummus.

Veckans middag

Måndag: Vego! Borsjtjsoppa – ett bra recept hittar du här. Vi hade rödkål istället och hoppade över köttet. Perfekt lunch resten av veckan.

Tisdag: Kycklinglår med tomater och citron i ugnen. Ugnsbakad potatis. Fänkåls-slaw.

Onsdag: Vego! Grönsakspaj med alla trötta grönsaker: sparrisbroccoli, squash och fänkål + cheddar. Utgick från det här receptet. Sallad!

Torsdag: Vego! Två sorter curry. Curry med kikärtor och blomkål + palek paneer, ris, mango chutney och papadam. Recept kommer!

Fredag: Steak night! Ny fredagsfavorit som ni kanske har märkt. Biff från vår köttdeli. Potatis, tomater och champinjonr i ugnen. Pepparsås. Tesco har en pepparkvarn med fem sorters peppar som är beroendeframkallande.

Lördag: Vego! Fajitas med en röra med sötpotatis och black eye beans. Kokade ihop en egen salsasås eftersom det inte går att köpa just nu. Åh vad GOD. Lätt att vi gör det igen. Stekt paprika. Gräddfil. Riven cheddar.

Söndag: Porchetta från vår köttsdeli. Ugnsrostad potatis. Bräserad savoykål. Fänkålssås med vitt vin och lök. Strax kladdkakemuffins.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.