Glutenfritt på Gatwick

Gatwick är “vår” flygplats om vi ska flyga till Sverige. Heathrow är på helt fel sida om London för oss. Så södra terminalen börjar vi få ganska bra koll på. Har summerat våra bästa tips på vart du kan äta glutenfritt på flygplatsen:

Kanske det viktigaste av allt. INNAN du checkar in finns Mark and Spencer vid avgångshallen där du kan handla allt möjligt glutenfritt att ta med ombord. Här finns glutenfria brownies och sausage rolls. Många lunchrätter är glutenfria. Har du tur hittar du deras glutenfria wrap med anka och hoisinsås som en av mina tjejer alltid håller span efter.

Restaurangerna innan säkerhetskontrollen skippar vi, föredrar att vara närmre gaten och äta.

Itsu

Har glutenfri sushi med lax och räkor + misosoppa (be om glutenfri soja vid kassan). Sushi finns inte att köpa här där vi bor, så det här blir alltid lite av ett hallelujamoment för barnen. Personalen dubbelkollar gärna alla allergener i sin pärm när du beställer.

Jamies Diner

Personalen här brukar ha bra koll på kontaminering. Här finns glutenfria hamburgare. Deras deli med hämtmat är precis till höger och brukar ha matiga smågrejer att ta med ombord som är glutenfritt.

Joe and the Juice

Sortimentet är samma som i Sverige.

Nandos

Vet inte om jag tycker att stället är så kul men det är en väldigt barnvänlig meny. Gillar du kyckling fixar de glutenfria tillbehör. Har även glutenfria pommes frites. Dock lite begränsat om du ska beställa både glutenfritt och vegetariskt.

Pret a manger

Pret A Manger har börjat sälja glutenfria smörgåsar MEN ironiskt nog rekommenderar de inte dessa till de som har celiaki pga kontamineringsrisken. Man blir ju lite trött. Så här skulle jag bara våga tipsa om sallad plus deras glutenfria gröt om du vill ha frukost som brukar finnas.

Starbucks

Om du har tur kan du hitta en inplastad glutenfri ost-och-skinkmacka här.  Någon enstaka inplastad kaka brukar finnas vid kassan. Inte mycket att välja på med andra ord.

Wagamama

Också ett säkert kort för glutenfritt. Finns en separat glutenfri meny och beställning tas av en dedikerad person som kommunicerar med köket att allt blir rätt. Barnen gillar att äta här och brukar beställa rätter med risnudlar eller ris. (Jag gillar förresten att sitta att jobba här.)

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.