Köpenhamn: Babette Guldsmeden

Det blev ett andra besök i år för mig i Köpenhamn. Första lördagen i september var solig och fin och alldeles underbar i den danska huvudstaden. Förstår varför Helena älskar att vara här titt som tätt. Jag kom med tåget från Skåne och hade ett flyg att passa morgonen därpå på Kastrup. Så det här var ett ganska kort stopp. Men jag njöt fullt av att sträcka ut trötta ben på Babette Guldsmeden. Ett himla trevligt hotell! Gillar läget, inredningen och frukosten!

Mitt rum? Litet. Men har allt jag behöver. Dvs skön säng, tekokare och wifi. Ej i bild – gulligaste (!) minibaren.

Sov gott här! Fler än jag som älskar att ett kontaktuttag för mobilen finns nära huvudkudden?

Rart badrum! Alla hotellrum borde ha sminkspegel på väggen.

Ekologist tema på alla beautygrejer i badrummet med rolig variation på hyllan. Jag packar alltid så lite som möjligt och reser helst bara med handbagage så gillar när det finns bra grejer i badrummet att låna. Heller inget alls än urkasst schampo för sånt retar bara upp mig.

Deras frukost är omtalad. Jag förstår. En riktigt äta-länge-och-njut-frukost. Härligt porslin (även om jag vill ha tunnare kant på kaffekoppen). Hemfixad granola och fröknäcke. God äggröra. Med lufttorkad pancetta till. Underbara ostar. Bästa juicekylen. Alltså listan blir lång på allt jag gillar här. Sagt av hon som oftast har knäckemacka med ost och kaffe till frukost. Önskar att jag har längre tid till allt det goda här nästa gång.

Och mysiga baren vid entrén. PS! Innergården är rar kvällstid. Bor gärna här igen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.