Middag på Tegelbacken

Vi var ett större sällskap som letade middagsbord centralt i Stockholm. Fick tipset om ett sympatiskt chambré på Tegelbacken. Vad bra det blev! En trappa upp i den lilla restaurangen finns ett långbord lämpligt för typ tolv. Med utsikt över vattnet. Härligt ombonat. Så tummen upp för denna lilla gömda vrå. Även om det var lite väl mycket ljud i början från allt som händer en trappa ner.

Vad vi serverades? Först en bubblig French 75 i baren med lite småplock med löjrom. Väl på plats vid bordet blev det två fina mellanrätter. Varmrätten kom in på stora fat vilket blev lyckat vid långbordet. Vi hann även med lite ost innan vi rundade av med en urgod efterrätt.

Det jag uppskattade mest denna kväll (förutom väldigt fin och uppmärksam service) var de trevliga vinförslagen och att alla rätter var mycket genomtänkta. Inget rött kött på vår meny men med variation på fisk och kyckling. Tyvärr såg vi inte röken av Markus Aujalay.  Den här gången blev det ju ju “extra allt” men jag går gärna hit igen och provar maten på tu man hand med en kompis och ger baren lite mer tid.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.