Veckans bästa

Det här var veckanEast Sussex gick in i typ ett aktivt beredskapsläge för att klara SNÖKAOSET. Det ryktades om att det skulle bli hela minus två grader. Skolan bad oss hålla koll på mailen ifall de eventuellt skulle stänga på kort varsel. Tydligen räcker det att en elev halkar omkull för att “health and safety” eventuellt tar beslut för att stänga resten av dagen.

Hur det gick?

Skolan som äldsta dottern går på, öppnade först klockan tio ett par dagar så att alla föräldrar kunde sladda dit med sina sommardäck i lugn och ro. Det två andra fick vara hemma i fredags eftersom skolgården inte ansågs säker med all is. Snow day, som är orsaken till att skolan stängs, är onekligen ett nytt begrepp i min ordbok.

Hann med en kort sväng till Stockholm för en kurs. Äntligen har jag vart på Fafa´s på Upplandsgatan! Berättar mer en annan dag!

Igår var vi in en sväng till London och såg musikalen School of Rock. Härlig föreställning. Är väldigt imponerad av de yngsta i ensamblen. Lunchen innan i Covent Garden var tyvärr inget att skriva om. Hade läst att RossoPomodoro hade bra glutenfri meny men den här var inte kul. De glutenfria pizzorna på PizzaExpress är helt klart bättre hälsar barnen. Min sallad var trist. Men det var ändå mysigt promenera runt i ett soligt Covent Garden för lite shopping och underhållning av gatuartister.

Kallt men mysigt i Covent Garden.

Idag blev det sovmorgon eftersom rugbyträningen var inställd. Mellanbarnet bakar muffins med en kompis och de andra kollar ikapp Melodifestivalen från igår. Hur det är med snön? Nej nu är den borta!

VAD VI HAR ÄTIT?

Prickade in fem vegomiddagar den här veckan. Schvong!

Måndag: Laxsoppa med räkor och risnudlar. Typ Hot and Sour boostad med chili/ingefära/lime/koriander/mynta.

Tisdag: Vegopasta med svamp, grädde, purjolök och parmesan.

Onsdag: Snabbvisit i Sverige. Hämtade urgod falafel med tillbehör från nyöppnade Fafa´s vid Odenplan.

Torsdag: Middagsdejt på Astrids i Bromma. Vego och cava! Portobellosvamp och jordärtskockor med lagrad ost, grönkål plus vinegrätte med soja & hasselnötter.

Fredag: Random quesadillas hemma igen i England. Dels ett par med strimlad flankstek och grönsaker. Plus ett par med sötpotatis och svarta bönor. Glass till efterrätt.

Lördag: Middag på tåget hem från London. Hämtade småplock från M&S.

Söndag: Eftersom det är Yorkshirepuddingens Dag är det inte helt otippat att maken preppar rostbiff med dessa rara puddingar. Skysås. Ugnsrostad potatis. Pepparrotssås.

Lördagsmiddag med trött gäng på tåget.

2 kommentarer

  1. Helena

    Fem vegomiddagar på en vecka är bra jobbat. 👍🏼

    Varje gång jag hör talas om Yorkshirepudding tänker jag på det här legendariska blogginlägget: https://www.ragazze.se/2006/01/12/the-yorkshire-pudding 😍

    1. Elin

      oh jaaa… lilla DÄR! Nu med två meter långa ben…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.