Picklade grönsaker

Jag älskar nästan alla sorters inläggningar och särskilt pickles. Ättiksstinna och krispiga grönsaker funkar till ALLT! Med tanke på det, är det ju konstigt att jag inte har picklat egna grönsaker förrän alldeles nyligen. Superenkelt ju!

Blomkål och morötter känns som ett måste, men i övrigt har jag mest bara pytsat i de grönsaker jag har haft hemma.

Jag har kokat grönsakerna lite snabbt innan jag har hällt på lagen, men det har nog egentligen varit lite överkurs. Frågan är om det inte blir godare med lite mer tuggmotstånd. Jag får testa den “råa varianten” nästa gång.

Det enda kluriga är smaksättningen. Första gången hade jag, förutom lagerblad och svartpeppar, lite stjärnanis i lagen, men det smakade för mycket “jul”. Andra gången testade jag att ha i ingefära och lite chili och det blev godare, men jag saknade ändå stinget. Det blir lätt lite för sött, tycker jag. Vad kryddar ni med?

Grundrecept för 1-2-3-lag

1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl strösocker
3 dl vatten

Koka upp lagen tillsammans med kryddor. Jag brukar dubblera mängden eftersom lagen verkligen ska täcka grönsakerna. Dela grönsakerna och lägg dem i en glasburk med tätslutande lock. Häll den varma lagen över grönsakerna. Låt svalna och ställ i kylskåp över natten, gärna ännu längre. Inläggningen håller i minst två veckor, men handen på hjärtat… vid det laget är den slut sedan länge. 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.