Veckans bästa

Igår var vi större delen av dagen vid slottet i Dover. Vi  behöver ju nöta lite på vårt årskort från English Heritage och det här var ett bra tillfälle. Otroligt sevärt och jag rekommenderar verkligen att ta del av de guidade visningarna som är i tunnlarna under slottet. Till exempel för att se sjukhuset som användes under andra världskriget. Blev också lite avis när vi såg alla bilar som körde på färjan mot Calais en dag som denna. Blå himmel och tjugo grader är ju som gjort för en roadtrip till Frankrike.

Vårt höstlov  – som precis har börjat – blir istället hos svärfar. Fint det också. Idag har vi tagit tåget till Yorkshire. En nätt tripp på fem timmar med tre byten. Vi hann hoppa av vid London Victoria och köpa på oss lunch från Leon och nu ligger vi i tv-soffan och kollar på Come Dine with me. Bra söndag!

Vad vi har ätit?

Måndag: Potatis-och-purjolökssoppa + toast med ost och skinka.

Tisdag:  Saffransrisotto med butternutsquash.

Onsdag: Fish&chips, tartarsås och gröna ärtor.

Torsdag: Söndagens rådjurstek återuppstod med gräddsås och  ugnsrostad potatis. Kokta haricot verts och broccoli.

Fredag: Hämtade indiskt.  Citronsorbet  och hallonsorbet till efterrätt.

Lördag: Grillade lammkotletter, korv, paprika och portobellosvamp med blåmögelost. Plus sallad och lite olika röror. Barnens favorit just nu är kycklingkorven från Heck med mozzarella.

Söndag: Middag hos barnens kusiner: panerad kyckling, coleslaw, bönsallad, oliver och klyftpotatis. Typ Budapeststubbe till efterrätt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.