Veckans bästa

Hälsning igen från ekorrhjulet här i England! I måndag drog Tioåringen med sin klass till London för att gå på Imperial War Museum. De har ju flitigt pluggat om andra världskriget under hösten. Lite overkligt fortfarande att nya “stan” för oss är London. Helt galet när jag tänker efter!

Återkommande frukost när barnen får bestämma.

I fredags volontärade jag på en annan skolutflykt. Sjuåringen har pluggat på om den viktorianska eran och nu var det dags att ta bussen ner till Brighton för att besöka museumet Preston Maners som är ett tidigare hem för familjen Stanford. Barnen förväntades vara uppklädda tidsenligt och skulle sedan ta sig an rollspelet med att söka olika tjänster i huset. En mycket välriggad skolutflykt med viktoriansk lunchlåda.

Igår lunchade vi på Cat Inn i West Hoathly. Det blir inte så mycket gluten för mig hemma i vårt kök så jag passade på att dyka ner i en glutenstinn klassisk smördegspaj med kött och svamp. Brittisk komfortmat <3.

Idag har vi vart i Battle. Det har vart en heldag på temat “slaget i Hastings” vid Battle Abbey inklusive ett riggat drama med 600 skådespelare. Imponerande och lärorikt! Det slutade med att vi köpte årskort även för English Heritage fast jag hörde mig själv säg att det räcker att vi har redan har ett årskort för National Trust. Rekommenderar gärna det här årliga eventet om du är i England nästa höst!

Vad vi har ätit?

Vi har fortsatt att ansvara för varsin middag under veckan. Känns väldigt lyxigt någon annan har en plan för vad vi ska äta…

Måndag:  Tioåringen lagade spagetti med lax i krämig sås  + kokt broccoli.

Tisdag:  Tolvåringen fixade glutenfria quesadillas med kyckling och färsk ananas +  het salsa och gucamole. Blev gott i barnens lunchlådor dagen efter!

Onsdag: Morotssoppa toppad med fetaost och belugalinser. Den lagade visst jag.

Torsdag:  Palek paneer, blomkålscurry, basmatiris och papadam. Tack för det maken.

Fredag:  Inte helt oväntat på en fredag: tortillas med skivad biff, stekt paprika, guacamole, jalapenos, riven ost, sriracha, gräddfil.

Lördag: Publunchen på The Cat Inn var vid två så vi körde bara efterrätt till middag: nybakade glutenfria brownies, kolasås, hackade hasselnötter, vispad grädde och färska hallon.

Söndag: Rådjurstek som maken har fått av en kollega, portobellosvamp Yorkshire blue, brysselkål, bräserad (?) rödkål och ugnsrostad potatis.

Veckan bästa vegotallrik!

 

2 kommentarer

  1. Johanna

    Åh, morotssoppa var alldeles för längesen, det får det bli i veckan! 🙂

    1. Elin

      Klassiker som ofta funkar hemma hos. Delvis för att den är lätt att variera 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.