Veckans bästa

Igår drog vi på en minitripp till Bath. Ett härlig stad vi gillar och har hängt i förut. Såg en galet bra rugbymatch mellan Bath och Glochester.

En himla massa god mat blev det så klart. Hittade en fantastiskt bra indisk restaurang där vi åt middag efter matchen. Bara vegetariskt på menyn och en två sidorsmeny bara med glutenfritt. Härligt! Vi var även tillbaka till Jazz Café för frukost. Nu under annat namn. Nu heter de The Kingsmead Kitchen men det är samma fantastiska meny som sist. Fab!

På vägen hem idag chansade vi och svängde förbi The Coach i Marlow. OCH FICK BORD! Det går nämligen inte att boka i förväg så det är att hänga på låset. Känt som Tom Kerridges pub, för att de har en michelinstjärna plus att de just nu är rankade som nummer fem på topp-50 för Englands gastropubar. Nu har vi vart på nummer 2,3,4 och 5. Att få bord på nummer 1 verkar dock vara mer krångligt än vad vi trodde. Den där gastropubslistan är en himla bra referens att hålla sig till. Återkommer om vad vi åt!

Vad vi har ätit?

Vi har hållit fanan högt med matplaneringen och alla har levererat varsin middag i början på veckan. Det blir nästan lite som Come dine with me här hemma när alla recenserar varandras middagar. Sjuåringen backar upp mig på “min kväll”. Veckans vinnare var nog Tioåringens fiskgryta i tisdags som vi glömda fota. Så galet god men jag tänker att hon får göra den snart igen.

MÅNDAG: Maken lagade veganskt (!) : vegokorma + aloo gobi + ris +mango chutney + pickles + papadam.

TISDAG: Tioåringen fixade fiskgryta med räkor och saffran + basmatiris.

ONSDAG: Min uppgift att fixa veckans soppa: med sötpotatis, linser och kokosmölk + avokadotoast.

TORSDAG: Tolvåringen preppade köttbullar. Plus potatismos, gräddsås och picklad gurka. Tranbärssylt som substitut till lingon.

FREDAG: hämtade indiskt. Ingen är förvånad.

LÖRDAG: Galet god vegetarisk thali på Indian Temptation i Bath. Har redan bestämt att vi måste tillbaka hit och äta igen. Glass hemma på hotellrummet samtidigt som vi halvkollade på The last night of the Proms.

SÖNDAG: Tidig middag på The Coach i Marlow: förrätt med rödbetor. Hamburgare med oxbringa till varmrätt. Orkade ingen efterrätt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.