Veckans bästa

Den här veckan har vi hängt hos svärfar i Norra Yorkshire. Lite ovant att skriva så. Fina svärmor gick hastigt bort i slutet av mars och det är tomt utan henne. Allt vi gör här uppe är ju på något sätt relaterat till henne. Har svårt att vänja mig vid att hon inte är här hos oss.

Yorkshire har bjudit på fint väder. Det har vart hundpromenader och bad i en närliggande fors. I fredags vände det soliga vädret till lite mer molnigt. SKÖNT konstaterade hela familjen efter denna varma sommar. Barnen drog till Lightwater Valley med kusinerna. Det är en nöjespark inte allt för långt bort som är ett efterlängtat måste varje sommar.

Ett annat måste i Yorkshire – kolla på svågerns cricketmatch

Ytterligare ett måste när vi är här – att fika på trevliga Instutition i Bedale. Ett charmigt “boutique café” i tre plan. Har frukost, lunch, afternoon tea och en ginbar. Lätt att hitta en orsak med andra ord för att slinka in. Den här gången delade jag och Tolvåringen på en Ploughmans Platter. Ständig småplocksfavorit.

VAD VI HAR ÄTIT?

MÅNDAG: maken lagade kyckling med röd thaicurry + ris.

TISDAG: maken vid spisen igen – ribs, kycklingklubbor, coleslaw, bakad potatis, sallad etc.

ONSDAG: uppsamlingsheat med rester från kvällen innan +  Tolvåringen fixade fetaostsallad, hummus och sötpotatisfalafel.

TORSDAG: svärfar preppade glutenfri pasta med lax, pesto och grönsaker.

FREDAG: hämtpizza och småplock (oliver/salami/etc) med barnens kusiner.

LÖRDAG: maken och svärfar på vift så jag och barnen pep ner i byn och hämtade indisk takeaway.

SÖNDAG: Ikväll blir det gäster som bjuds på en megastor lasagne.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.