Tonfiskpasta med kapris och oliver

Den här pastan gillar mina kids! Och jag gillar den för att den går fort att trolla fram med ett par skafferiburkar. Win-win!

Tonfiskpasta med kapris och oliver

  • 1 röd lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja att steka med
  • en liten bit färsk chili
  • en burk körsbärstomater
  • 2 burkar tonfisk i olja (häll bort allt spad)
  • 3 msk kapris
  • 1,5 dl kärnfria svarta oliver
  • flingsalt och svartpeppar
  • en knippe färsk persilja
  • valfri pasta
  1. Hacka all lök och fräs mjuk med lite olivolja i en panna med högre kanter. Rör ner lite hackad röd chili.
  2. Tillsätt burktomaterna och låt puttra ett par minuter. Nu kan du börja preppa pastan till.
  3. Blanda ner tonfisk, kapris och oliver i tomatsåsen. Låt koka ihop ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rör ner pastan i såsen och pynta med färsk persilja.

Mer snabb pasta i sommarvärmen:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.