Sliders i Köpenhamn

Anledningen till vårt senaste besök i Köpenhamn var en konsert med Depeche Mode på Royal Arena. Inte för att det egentligen behövs någon anledning, men vi hade nog inte valt att resa dit i januari annars. Jag var förberedd på kyla, snålblåst och mörker. Det var förstås kallt, men vi fick ett par härliga dagar med klarblå himmel och en sol som faktiskt värmde lite grand. Perfekt för “hygge” i vår favoritstad.

Vi checkade in på ett av “våra” hotell, Kong Arthur, och det var nästan löjligt härligt att sjunka ner i en av sofforna i lobbyn efter att ha promenerat runt i några timmar. En sprakande brasa, en kopp te och finfint sällskap – perfekt en januaridag.

En av kvällarna smet vi in på Sliders på Nørrebro och åt riktigt goda burgare i miniformat. Ibland är det befriande med sådana här ställen där det inte går att boka bord. För oss som alltid bor vid Nørreport var det ju dessutom supersmidigt att bara promenera över Dronning Louises bro och sedan komma in i värmen. I hamburgervärmen.

Det finns nio burgare på menyn och vi valde tre var plus pommes/sallad. Allra godast var Ugly Duckling med bräserat and- och kycklingbröst, söt chili, hoisinsås, sockerärtor, vårlök och jordnötter. En supergod kombo!

Personalen var jättetrevlig och kom och småpratade lite med oss. Det händer mycket sällan i Stockholm på samma otvungna sätt. Hit går vi gärna igen. Om vi inte lyckas haffa platser går det ju lika bra att ta med maten och antingen sitta ute någonstans (om det inte är i januari…) eller äta på hotellrummet.

Och Depeche-konserten då? Så j ä k l a bra! Det här var vår tredje spelning under Global Spirit-turnén och den var verkligen helt grym. Ett band i toppform, superbra ljud och bra platser. De här två Depeche-nördarna var mycket nöjda. 👍🏼

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.