TBT: när middagsplaneringsorken inte riktigt finns

Jag har funderat en del på det här inlägget. På när man är trött. Jättetrött. Så att ögonen går i kors. Inte för att det har vart en lång dag utan för att man har gått på reservbatteriet vecka efter vecka. Men man har fortfarande har en familj som behöver äta middag. Där barn måste ha riktig mat för de ska orka gå på fotbollsträning efter maten. Ibland blir man ju galen på ekorrhjulet.

Här hemma har vi passerat tiden med koliknätter och amningsrace men intill mig finns vänner som vinglar och nästan stupar av trötthet. Av olika skäl. Och som inte orkar laga middagsmat. Det är då man INTE ska läsa präktiga matbloggar som föraktar genvägar och som tror att hela världen orkar gör allt från grunden. Kom hit bara! Mina blogginlägg bygger på att det ska vara enkelt och helt utan pekpinnar.

Och är det inte tröttheten så kan tidsbristen var nog utmanande. Innan vi flyttade till Vietnam var jag själv med tjejerna i tre månader. Jag jobbade förvisso 80% men tiden att fixa middagsmat var knapp eftersom vår yngsta var 2 år och hungrig redan vid hämtningen från förskolan. Minns att Paolos halvfabrikat tillsammans med en påse ruccola räddade oss mer än en gång. Det är fortfarande ett av mina bästa halvfabrikatstips.

Så veckans TBT bjuder på lite förslag med halvfabrikat som fin genväg och som snabbt fixar middag:

Hamburgareservera med stekt ägg och rödbetor. Trötta middagshjältar maler inte sin egen färs utan köper färdiga hamburgare och rödbetor på burk. Behövs inga pommes till en sån här matig burgare. Ställ fram lite grönsaksstavar med före maten i stället.

Gnocchissläng ihop med ricotta och sidfläsk. Färdiga gnocchis har räddat oss så många gånger. Den här bensveparen gillar våra barn.

Tortellini blanda med lax och rakt in i ugnen. Jag gillar att slänga allt i en och samma form.

Falafelköp färdiga och gör en wrap. Vi har alltid bröd lämpligt för wraps i frysen. ALLT går att ha i en wrap!

Lax –  släng in i ugnen med lite hummerfond. Det här funkar fint en lördagkväll med ett glas vitt!

Vabbpastangud vilken lifesaver. Ovärdigt tänker du? Ovärderlig tänker jag när vabbdagarna vart för många.

Soppa – den här är barnsligt enkel och barnen äter ALLTID. Billig dessutom. Soppa är så himla bra att göra mycket av. Perfekt att dra isig innan träningen om familjen äter middag på olika tider. Här finns alla våra sopprecept.

Tunnbrödrullebästa sortens latmat! …kanske extra god utomhus?

Rökt fiskdet här går fort! Också ett recept som våra barn gillar. Överhuvudtaget hyllar jag rökt fisk eftersom det inte behöver tillagas och ger mycket smak. Ofta bra hållbarhetsdatum om du veckohandlar.

Våfflor – Preppa smeten med hackad spenat från frysen och köp till rökt lax- ingredienser som du alltid kan ha hemma.

Köttfärsgör spett med kebabkryddor och servera med pitabröd.

hummerlax

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.