Midsommarplanering

Tre dagar kvar till midsommar och jag är otroligt pepp på sillunch! Jag är lite old school och är gladast om jag får lite sill, nypotatis, en dillvippa, kanske lite lax, ett pyntat ägg och knäcke. Och kall öl och snaps! Inte så mycket alternativt eller innovativt hemma hos oss med andra ord.

Nedan finns lite recepttips om du behöver inspiration på midsommarmat!

En alkoholfri drink? Kör på barnens jordgubbsbubbel. Tips på rosa bubbel hittar du här. När det gäller öl har jag en favorit som jag aldrig tröttnar på.

Enklast möjliga plock innan maten – pimpa chips med smetana och kaviar. Parmesanflarn fixar du på några minuter.

Min bästa sill är den här – krämig skärgårdssill.  Behöver du förrätt till många? Kör på det här! Svårt att inte påminna om västerbottensostpaj med tillbehör. Eller laxcheesecake. Funderar du på snittar – prova böcklingröra med citron och persilja eller öjebytoast. Eller panikshoppa rökta räkor och servera med aioli. En av mina bästa panikförrätter sommartid.

Tips på midsommartårta? Mina förslag inkluderar inte helt oväntat jordgubbar. Känns lite som ett måste. Jag gillar ju pavlova med chokladmaräng och mandel. Eller gör citronkladdkaka med jordgubbar. Kanske rulltårta med bär, lemoncurd och vit choklad. Vill du göra det enkelt för dig kan du flädermarinera jordgubbar och servera med vaniljglass.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.