Veckans bästa

Tack för den här lediga veckan! Och vad SKÖNT med påsklov på hemmaplan. Vi har gått på loppisar. Tagit ner en björk i trädgården och därmed kört sex gånger till tippen. Två barn har varit till tandläkaren och hunnit klippa sig. Trasiga cyklar har fixats. Det här var verkligen ingen hipp vecka men så tacksamt att få hinna med så mycket vardagssaker. Nu är vi än mer laddade för våren!

Förra söndagen hade vi ett riktigt gott vin till middagen. Kit & Kaboodle. Bra. Riktigt bra. Ny och tillfällig på Systembolaget. Väl värt 156:-!

En av lunchtallrikarna den här veckan toppades med burrata smaksatt med tryffelsmör. Kul nyhet på osthyllan. Behöver fortfarande fundera på hur den kommer till sin rätt (!) bäst. Vi har en till i kylskåpet och den åker kanske in i ugnen på pizza?

Vi har ätit påskmat. På långfredagen var det en ‘enkel lunch’ som urartade lite eftersom det blev ett hav av rätter som knappt fick plats på bordet. Flera klassiker med fyllda ägghalvor, Janssons frestelse, olika sillar osv. Men godast var det kanske med stekt strömming med lök. Så länge sedan jag åt det!

Om vi äter rester en vecka framåt nu? Inte alls. Men pappa som fick med sig 16 portionslådor hem gör nog det ett bra tag.

Igår kväll efter en heldag med trädgårdsfix så var det dax för en återkommande favorit i vårt kök. Klassisk banh mi.  Maken hade en fläsksida på låg temperatur hela dagen i ugnen och fyllde sedan baguetterna med picklade morötter / rättika, den obligatoriska pastejen och mängder med koriander. Vill ni ha ett inspirerande videoklipp på hur man monterar den bäst så kommer en uppdatering på facebooksidan senare i dag.

Idag blir det mer klipp och fix i trädgården  och jag gissar på hämtmat ikväll!

Bokmärkt under veckan:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.