Frukostpizza

Häromdagen lagade vi pizza till frukost. Barnen var mycket nöjda med det! Vi hade vart hos tandläkaren kvart i åtta på morgonen och efteråt pep vi in i mataffären och köpte färdig pizzadeg för att snabbt göra frukost hemma. Hittills har jag inte haft mycket att säga om dessa halvfabrikat men nu hittade vi faktiskt en variant som funkar bra. Minns inte märket men den heter något med ‘surdeg’ och säljs i en påse. Ska kolla vad den heter vid tillfälle. Den ska inte överarbetas. Dra ut degen med händerna till en rektangel på en plåt och kavla bara för att få ut den jämnt över plåten.

Pizza med avokado och ägg

  • Kavla ut valfri pizzadeg på en bakplåt.
  • Förbered plats för äggen genom att stansa ut rundlar med ett glas så att de inte flyter ut för mycket. Knäck på så många ägg du vill.
  • Pensla gärna med olivolja över den övriga degen och strössla över generöst med riven mozzarella.
  • Vi gräddar pizza på cirka 230 grader. Håll koll för att få till äggen bra. Vi kör på vanlig ugnsvärme först och bränner av sista minuten med grill för att få ett krämigt ägg. Prova dig fram! Jag vill gärna ha en nypa flingsalt och ett par drag med svartpeppar över äggen efteråt.
  • Skiva över avokado och oliver och ät direkt! Om du vill – toppa med sriracha!

Mer matigt med avokado från bloggarkivet:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.