| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av lördag 05/11 2016 kl. 10:37 5 kommentarer

Favorit i repris – cocottes

Jag har en åttaåring här hemma som är galen i tryffelolja. Ägg också för den delen. Så det kändes som att cocottes kunde vara en lagom utmaning för henne att fixa i köket. Vilket hon gjorde galant på egen hand. Det enda hon behövde hjälp med var att ta ut den heta ugnsformen från ugnen eftersom formarna står i vattenbad. Måste fundera på hur vi kan göra det momentet mer barnsäkert.

img_2475

COCOTTES med salami och tryffelolja

  • Använd ugnssäkra portionsformar.
  • Strimla en skiva salami och lägg i botten.
  • Kläck i ett ägg. Rör inte om eftersom gulan gärna får vara hel.
  • Häll på drygt en matsked vispgrädde.
  • Droppa över lite tryffelolja.
  • Riv över parmesan.
  • Toppa med lite flingsalt och nymalen svartpeppar.
  • Bakas varsamt i vattenbad i ugnen. Fyll en större form med vatten så att formarna är halvtäckta med vatten. Bakas i  160-170 grader ca 12-14 minuter. Äggvitan ska stelna men gulan får gärna vara lite krämig i mitten – håll koll på tiden och prova dig fram.
  • Serveras när det fortfarande är varmt med lite bröd.

img_2482

FLER ÄGGRÄTTER TILL FRUKOST FRÅN MATBLOGGSARKIVET:

Liknande inlägg:

5 svar till “Favorit i repris – cocottes”

  1. Eva skriver:

    Behövs vattenbad nu förtiden när moderna ugnar är väldigt exakta? Om jag kan min kökshistoria rätt så hade man vattenbad förr för att jämna ut temperaturen i ugnen för då var de allt annat än exakta. Men varför inte pröva att göra en utan vattenbad.

  2. Eva skriver:

    Å självklart är det finlir 8-åringen ägnar sig åt 🙂 Tack för artikeln, tänk att allt finns att läsa på internet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *