Spenatvåfflor

Våfflor är helt klart mitt säkra kort när jag inte o-r-k-a-r laga mat. Än gladare blev jag när hela familjen gillade den här varianten med spenat och dinkelmjöl. Lite mer matiga helt enkelt. Laddningen nedan toppade vi med rökt lax, dill, avokado, lite strimlad röd lök och fetaoströra. Men smetana funkar också fint som alternativ till röran. Kanske fetaost-och-avokado-röra? Eller färska räkor? Jamen ni fattar, det funkar ju till en massa godsaker.

Receptet nedan blir 16-17 stycken spenatvåfflor. Nej vi åt inte alla – men det blev också bra mellanmål och lunchlåda dagen efter.

Spenatvåfflor

  • 300 gram hackad fryst spenat
  • 200 gram smör
  • 8 dl dinkelmjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 9 dl mjölk
  • 4 stora ägg
  1. Tina den hackade spenaten. Pressa ur vätska med en finmaskig sil.
  2. Smält smör och låt svalna.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en större skål.
  4. Vispa ner mjölk och ägg. Rör om till en slät smet.
  5. Blanda ner spenat och det smälta smöret.
  6. Grädda våfflorna.

IMG_6909-2

Fler recept från arkivet med hackad spenat:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.