Höstlovet i Mae Phim

Hej hej, jag heter Elin och har gått in i bloggväggen!

Eller ja inte riktigt. Men jag har inte riktigt haft tid med bloggen på sistone.  På Instagram däremot har jag fått lite nystart efter att ha sprungit in i ett gäng inspirerande resekonton. Så har du hängt där så vet du redan att vi tog en sista-minuten-resa till Thailand i samband med höstlovet. Det var inte alls planerat. Men drygt en vecka innan avgång så köpte vi en flygbiljett och bokade boende i byn Mae Phim.

Vi. Blev. Hur. Nöjda. Som. Helst.

IMG_2180

På flygplatsen i Bangkok väntade en bokad taxi som tog oss österut. Det tar strax under tre timmar att åka ner till Mae Phim. Det här är en liten by på fastlandet med fin vit strand. Ganska ohippt då det bara finns ett tiotal restauranger på rad vid stranden. Inga barer och därmed tyst och mörkt framåt nio-tiotiden på kvällen då alla rullar hem mätta till sina boenden. Det första vi sprang på första dagen var en svensk skola, så här finns även en liten svensk community. Men som sagt, inte alls mycket turister här, så vill man ha sent uteliv får man åka någon annanstans.

Vad vi gjorde?

Ingenting.

Vi såg inte en marknad, ett endaste tempel eller gjorde någon utflykt. Det var bara sovmorgon, frukost, poolen, lunch, stranden, middag och sova på repeat. Hela veckan. Vilken batteriladdning!

Vi bodde på Mae Pim Resort. Blygsamt trestjärnigt. Enkelt och okomplicerat. Frukosten är inget att skriva hem om men passade oss ändå fint i sin enkelhet eftersom vi hellre lägger mer krut på en långlunch nere vid stranden. Hotellrummet var perfekt för oss. Planerat med ett generöst sovloft så tjejerna sov en trappa upp fast vi var i samma rum. Perfekt!

Hotellpoolen har ett smart upplägg i tre sektioner – från 60 cm djupt vid på barnhörnet till 3 meter djupt på motsatta sidan. Gott om solstolar i skuggan vilket jag uppskattar när det är över 30 grader. Vi var här sista veckan i oktober och vi var rätt ensamma vid poolen. Lite mer gäster på helgen men jag gissar att det var relativt lång beläggning på hotellet nu när vi var där. Återkommande i olika reseguider är att det är många som  kommer hit från Bangkok på helgerna och den känslan fick jag också. Åtminstone nu i mellansäsong.

IMG_2261

Maten i Mae Phim? Det blev massor av fisk och skaldjur så klart. Barnen tömde tallrikar lastade med “sweet and sour”, pad thai, chicken satay, nykokta musslor och inte minst alla tänkbara varianter av tempura. Själv fick jag upp ögonen för all sorts thaisallad boostad med chili och citrongräs och så de umamistinna klara fisk-och-skaldjurssopporna som jag redan är abstinent efter.

0CCF1932-5C24-4496-BEDC-07D349DADDFE

Vi hann med ett flertal av restaurangerna och in i det sista så hade vi svårt att välja vilken som är den bästa. Reser du hit så hoppas jag att du provar både Xing Xing Seafood och Tangkay som blev våra favoriter och där vi åt flest gånger. Allt vi har ätit här har vart otroligt bra. Även tillmötesgående och omtänksam personal hos båda. Barnen rekommenderar även milkshakes på Tequila Sunrise som eftermiddagsmellis mellan strandhäng och middag.

Jag får faktiskt sitta på händerna för att inte boka en ny reguljärbiljett till Bangkok – för den här höstlovsresan gör hemskt gärna om igen med exakt samma upplägg!

4 kommentarer

  1. Susanne

    Tack för superbra tips! Blev så glad att läsa! aAg hittade också bra biljetter till Bangkok (men hamnade i slutänden på Kanarieöarna)eftersom jag gick bet på att hitta ngt bra inom räckhåll från just Bangkok. Det här sparar jag direkt och återvänder till!
    Hur länge var ni borta?

    1. Elin

      Hej Susanne! Från Bangkok flygplats så tog det typ ganska exakt 2 h 45 min med taxi, inklusive bensinstopp. Vägen var typ fyrfilig hela vägen och inga oväntade “happenings” på vägen såsom det brukade var för oss i Vietnam… vi hade 7 nätter på hotellet 🙂

  2. Ellen

    Sist vi var i Mae Phim bodde vi på Lomtalay Chalet och trivdes kanon. Det kan ni prova nästa gång!

    1. Elin

      Tack för tips! Ser på google-maps att Lomtalay Chalet ligger precis på “andra sidan” av vårt lilla “restaurangstråk”, bra läge, knappt att vi kom så långt bort, Xing Xing Seafood var typ det längsta vi gick till på hela veckan 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.