Sommarfavorit 2015: grillad fetaost

Under semestern hos mamma i Karlskrona grillade vi så fort vädret tillät. Det tillbehör som förekom mest frekvent var utan tvekan den grillade fetaosten. Att något så enkelt kan vara så gott!

Lägg osten på aluminiumfolie, men glöm inte att ha smörgåspapper i botten. Detta knep lärde jag mig när vi var på Rhodos i höstas och gör att osten inte fastnar i folipaketet (det borde jag inte ha behövt åka till Rhodos för att lista ut…). Skiva en tomat och lägg ovanpå fetaosten. Toppa med färsk timjan och några droppar olivolja. Vik ihop till ett paket och lägg på grillen i ca tio minuter. Njut!

Det här borde gå lika bra att göra i ugnen som på grillen. Det måste testas framöver!

4 kommentarer

  1. eastcoastmom i Connecticut

    Funkar det med smörgåspapper? Bättre med bakplåtspapper? Ska testa hur som helst.

    1. Helena

      Jag använde såna där mellanläggspapper man har till smörgåsar och det funkade fint. Bakplåtspapper är säkert minst lika bra.

  2. Bintan

    Jag har aldrig hört att man kan grilla fetaost. Men oj så gott det låter! 🙂

    1. Helena

      Det är minst lika gott som det låter, så testa!

Lämna ett svar till eastcoastmom i Connecticut Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.