| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 18/03 2015 kl. 19:17 4 kommentarer

Bärpaj med mandelmassa

Var det någon mer än jag som köpte mandelmassa i februari och som sen inte orkade baka semlor? Glöm det dåliga samvetet och gör den här bärpajen med just mandelmassa i pajdegen. Den påminner lite om en rabarberpaj med mandelmassa och citron som jag bloggat om tidigare. Faktiskt blev det här en av mina  bättre pajprestationer – det blev inte en smula kvar efter första utefikat i helgen som var. Glöm inte att vispa grädde till!

BÄRPAJ MED MANDELMASSA

  • 1,75 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2oo gram mandelmassa
  • 3 dl bär – jag använde blåbär och hallon
  • en nypa vaniljpulver
  • ca 50 gram smör att hyvla ovanpå
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en normalstor pajform med smör.
  3. Vispa ägg och socker i en skål.
  4. Riv ner mandelmassa i en annan skål. Blanda ner vetemjöl och bakpulver.
  5. Rör ned blandningen i äggsmeten. Häll ut smeten i pajformen.
  6. Strö över bären. Strö över en nypa vaniljpulver och hyvla över ett par tunna skivor smör.
  7. Grädda i ca 35-40 min.
  8. Serveras med lättvispad vispgrädde.

mandelmassepaj

Mer efterättspajer med frukt och bär i matbloggsarkivet:

Liknande inlägg:

4 svar till “Bärpaj med mandelmassa”

  1. Katarina skriver:

    Mmm, så gott! Ha en fin dag!

  2. Sara skriver:

    Jag gjorde den här pajen igår och den blev jättegod! Fast de där 75 grammen smör, vart tog de vägen? Jag chansade och smälte smöret och blandade i smeten, var det rätt?
    /Sara

    • Elin skriver:

      Hej Sara! Ser att jag skrivit fel och har plockat bort den ”översta” smöret i listan nu, jag började med att räkna på 75 gram att ha ovanpå men tyckte sen att det lät lite mkt och ändrade ner till 50 gram. tänker att det kanske motsvarar 6-7 hyvlade skivor att ha ovanpå? Kul att du gillade! och tack för att du korrekturläste 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.