Polkabräck

Nu är jag inne i en fas där jag trots liten ansträngning hinner lägga upp ett inlägg om dagen. Vi får se hur länge det hänger i sig? Nytt år har en tendens att skapa lite nya rutiner – på obestämd framtid.

Jag har lite julgodisrecept att strössla ut framöver: polkabräck är lagom julgodispyssel som barnen klarar på egen hand. Vet inte om de är så juliga egentligen? De kan serveras på  barnkalas året om och förutom att de var barnsligt goda på julgodisfatet så passar de även fint att dekorera desserter med. Så gör en omgång och ha i frysen!

POLKABRÄCK 

  • 300 gram vit choklad
  • 1 dl kokosflingor
  • zest från en halv ekologisk citron
  • lagom mycket polkagrisar
  1. Smält choklad i  vattenbad eller mikro.
  2. Rör ner kokosflingor och citronzest i chokladen.
  3. Mortla polkagrisarna till mindre bitar – dock inte för små.
  4. Bred ut chokladsmeten så tunt du kan på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Strössla över polkagriskrosset.
  6. Låt stå kallt innan  bräcket bryts i lagom bitar.
  7. Förvaras i frysen fram till servering.
  • polkabräck

4 Comments

  1. TBT – enklaste efterrätten ever » Tre tjejer i köket

    […] den galet goda chokladkrämen med havreflarn, kaksmulor, eller varför inte polkabräck. Toppa sen med tex myntamarinerade svarta vinbär, lingonpäron, flädermarinerade jordgubbar, […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.