Ett dygn i Polignano a Mare

Dag tre på vår höstlovsvecka i Italien blev en lång dag i bilen. Vilket inte gjorde så mycket eftersom vi hade en liten temperaturdipp ner till 17 grader. Denna dag så hade vi tagit sikte på Polignano a Mare som jag verkligen rekommenderar. En fantastisk liten stad! Gång på gång fick jag lust att nypa mig i armen för det var så overkligt vackert i gränderna.

Vi hade bokat vår övernattning hos B&B Dei Serafini. Receptionen ligger vid ett litet torg och öppnar runt fyratiden. Vårt boende var en galet cool trevåningslägenhet som låg ett par minuter bort i en annan gränd. Frukosten slutligen serverades på ett café i en helt annan gränd. Så logistiskt är det lite pyssel att bo här. Bilen ställde vi faktiskt ett par hundra meter bort. Mest för att det var pådrag med en stor begravning vid kyrkan som hindrade all trafik under ett par timmar.

Från början hade vi tänkt att äta på Leos Braceria som vadar i goda rekommendationer med anledning av sina kötträtter. Men så är det ju det här med att synka fem olika mat-och-sov-klockor med de italienska öppettiderna. Vi hann alltså inte vänta på att de skulle öppna för kvällen och chansade därför på L’archibugio Antipasteria som var nära vårt boende.

Vad. Vi. Åt.

Våra barn hade vi det här laget insett att antipasti är meningen med livet och blev inte besvikna på deras utbud. Vill du ha någon form av fingervisning om vad man ska äta här så är det att man måste spara lite plats till vamrätterna – för det gjorde knappt jag. Jag hann gå in i antipastiväggen långt innan! Det grillas nämligen kött i en vedugn i den här lilla restaurangen som är gudomligt gott.

Husets röda vin var magiskt och när notan kom så var det faktiskt ett helt ok pris för alla tallrikar vi tömt. Det var barnvänligt och  fin service – så jag skulle gärna upprepa samma middag här en gång till. Ja så vill jag tillbaka till Polignano a Mare igen. För jag är verkligen inte klar med denna lilla kustpärla.

polig polig1

polig4 polig5

polig6 polig7

polig8 polig3

En kommentar

  1. Hanna

    Antipasti (och annan plockmat) ÄR ju meningen med livet! 🙂 Vilken underbar resa! Kram

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.