Acerola

Sori  äter vi ofta till mellis. De små bären heter så på vietnamesiska.  Tack vare google så vet jag att de även heter barbadoskörsbär och acerola.

De är olivstora med två kärnor som gör att det är lite svårt att äta dem på ett sofistikerat sätt. Smakar lite som bigarråer och innehåller  mängder med c-vitamin. Här i Vietnam kostar de ca 5-6 kronor/kilot i mataffären. Ett mellis som våra barn gillar!

6 kommentarer

  1. Maria B Hansson

    Acerola är ju jättepoppis som sånt där “nyttigt” bär och återfinns i allehanda drycker här i Sverige. Kul att få se hur de ser ut.

    1. Elin

      Ja jag tror inte att jag har sett dem i Sverige. Ännu?

    1. Elin

      Köp om du kan 🙂

  2. Sofia

    Det finns så himla många intressanta frukter i Asien, de där har jag nog aldrig provat, men min favorit är helt klart Jackfruit!

    1. Elin

      Nu ska jag erkänna att jag inte hunnit köpa jackfruit på marknaden, får bli snart!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.