Curry blir inte godare än så här

Det sista kvällen i Kambodja var en smula vemodig eftersom vi inte alls kände oss klara med Siem reap.

Det hade varit dagliga tuktuk-turer till Angkor Wat och en rad andra tempel. Jag kan verkligen rekommendera ett flerdagars-pass till templen om du är här för det finns mycket att se – men värmen gör att man inte orkar hur många timmar som helst. Sen är det också fantastiskt att se templen på olika tider på dygnet, tex att man är där en tidig morgon eller vid solnedgången. Efter våra dagliga tempelbesök var det  svalkande dopp i den fina poolen på Shanti  Mani. Ja vi hade fantastiska dagar här och barnen älskade också att upptäcka templen. Just den här kvällen när vi skulle försöka sätta punkt på vår resa så ville vi mest ha “en riktigt god kambodiansk curry” och en av de anställda på Shanti Mani tipsade om att vi borde besöka Sugar Palm.

Maten på Sugar Palm var precis vad jag hade önskat mig. Rustikt och enkelt. När jag beställde min curry berättade servitören att den tog 20 minuter att göra efter beställning eftersom den ska bakas i ugnen. Vi hann alltså utfodra barnen innan vår mat kom in –  vilket inte gjorde någonting förstås. Jag uppskattar när man kan få in barnens mat snabbt. Det finns en sympatisk  vinlista här på Sugar Palm med viner som vi tidigare har haft som favoriter hemma i Sverige, så vi hann med ett par glas i väntan på maten.

Om denna curry. Eller amok som den kallas i Kambodja. Det här är en curry som vi kommer att referera till i flera år framöver.  Vi hade önskat en stark smaksättning och vi blev inte besvikna. Den är precis som menyn beskriver likt en nybakad sufflé. När jag satte ner skeden i curryn var det som äta en fluffig dessert. Jag tror att magiskt gott är den bästa beskrivningen. Det här förblir mitt starkaste matminne när jag ser tillbaka på dagarna i Siem Riep.

På vägen ut från Sugarpalm så noterade jag ett inramat foto på väggen.  Fotot är med  Gordon Ramsey som träffat deras kock för att lära sig att laga just amok. Ja han valde onekligen rätt ställe! Nu efteråt har jag googlat efter klippet där han besöker restaurangen och du hittar det här.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.