Småplocksfavorit: pimiento de padron

Den här våren har det stekts pimiento de padrons ett otal gånger hemma i vårt kök. Vårt lilla förorts-ICA har tagit in dessa milda spanska paprikor i sitt sortiment vilket vi tackar så hemskt mycket för. De passar perfekt till pulled pork, tapas och annat småplock på texmextemat!

Pimiento de padron

Stek dem på hög värme i olivolja tills de blir mjuka och lätt svarta på ytan. Strö lite flingsalt på innan du serverar dem rykande varma.

3 kommentarer

  1. eastcoastmom i Madrid

    Ja! Dessa är en av de absolut bästa tapas-rätterna. Kanske det enklaste som finns och så otroligt goda.

    1. Elin

      De är supergoda! Gör du något mer än att steka dem? På förpackningen står det något om att fylla dem med fetaost och grilla dem i ugnen men har inte hunnit prova…

  2. Annica Nilsson

    Kanongoda!
    Kommer från Padron, en liten ort utanför Santiago de Compostela i Galicien. Har frossat i dem och Galiciens goda skaldjur under ett besök där. Drick gärna en glas vin av albariñodruvan till.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.