| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av lördag 13/04 2013 kl. 15:06 4 kommentarer

Bakismat: gammon, egg & chips

”Gammon egg & chips” är rejäl engelsk husman och perfekt att inspireras av om man vill göra något ”annat” med överbliven julskinka. Nu har jag typ googlat sönder internet för att hitta rätt översättning av gammon, som är skinka-vadå? Vi återanvände hursomhelst en saftig och fin julskinka från Bodalsgris. Det här åt vi för övrigt i december. Just där och då hade vi fullt upp att flytta in i Nya Huset och med att planera resan till Nya Zeeland så bloggandet fick stå tillbaka lite. Men när jag städade upp lite bland gamla utkast insåg jag att det vore trist att inte få tipsa om denna matiga rätt!

Istället för att skiva ugnsbakad julskinka i tunna skivor, skivades den istället i bifftjocka skivor som vändes i  stekpannan ett par minuter. Tänk typ bräckt. Servera med klyftpotatis (vi kör vår på max, dvs 280 grader), ett par vändstekta ägg, salt och peppar. Grönsaker? Ja endast i nödfall, vi körde på gröna ärtor!

Det är för sådana här tillfällen jag tror vi behöver en ny tagg i  matbloggen – bakismat!

Liknande inlägg:

4 svar till “Bakismat: gammon, egg & chips”

 1. jack van houwelingen skriver:

  Hej kom på bloggen genom att jag googlade latinka namnet for tamarind träd . Har mina rotter i holland och är dåligt på att stava oavsett språk , så undrade vad som menades med bakismat kommer detfrån baka/steka el ler från återställare för baksmälla ? misstänker att du syftar på det förste men tro att det skulle passa utmärkt till alternativ 2 😉 . Eftersom jag knappast drickar akoholhaltiga drycker 😈 längre och om jag gjör det blir det mycket måtlig så kommer jag väll aldrigt att testa det själv .

  • Elin skriver:

   Hej jack! Jag tänkte mer på de andra, att äta dagen efter intag av alkoholhaltiga drycker 🙂 Kul att du hittade hit 🙂

 2. Hanna skriver:

  Så gott!

  Jag blev tvungen att googla eftersom jag aldrig riktigt tagit reda på vad gammon är, har i mitt huvud jämställt det med kassler ungefär. Men tydligen är det den nedre delen av skinkan (ner mot bakbenet) http://www.bbc.co.uk/food/gammon

  Där ser man!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.