Mera Nya Zeeland: på menyn i husbilen

Såklart att vi inte bara har hängt på mysiga vingårdar på Nya Zeeland. Det har varit mycket vardagsmat hemma i husbilen. Kylskåpet är minimalt så tex tre dagars matshopping kräver viss planering och så gäller det förstås att tänka till så att all mat går åt utan spill.

 

Till vänster –  Vårt mini-kök för tre veckor. Till höger – bäst att ladda med frukost innan morgonpromenaden ner till stranden med delfinerna… la dolce vita!

Förra året så var vi ju rätt insnöade på Monteights och Lisas röror och jag ska erkänna att vi var rätt enkelspåriga och körde på samma koncept i år igen. Det blev även ett antal Mrs Macs steak pies till lunch, ljuva youghurtfavoriter och oräkneliga lemonadflaskor från Charlies precis som förra året. Yoghurtarna från the Collective Dairy är bästa tänkbara efterätter med sin feta krämighet och gudomliga smaksättningar. Det är trist att vi inte har någon smakmässig motsvarighet här hemma. Deras banoffeeyoghurt låter kanske som en tveksam smakkombo men var faktiskt löjligt god.

Barnen åt söta saftiga gula kiwis morgon-middag-kväll och om åt vi något mer än något annat denna gång till middag så var det saftiga lammracks, säkerligen ett par gånger i veckan, serverat med sallad och pinot noir från någon närliggande vingård. Nej vi tröttnade aldrig på campinglivet när vi var på Nya Zeeland!

 

Till vänster: Ceasarsallad med bacon och ägg går snabbt att svänga ihop i husbilsköket. Till höger: Kvällssol i  finaste Wanaka. Finns nog ingen bättre middagsplats för nygrillat och kall öl…

Ja så var det ju som sagt det där med  nygrillade lammracks och sallad, ljuvligt gott! Och Charlies! Åh vad vi har druckit lemonad! Mest varvade vi mellan den klassiska citronvarianten med den löjligt goda hallonvarianten!

På mataffärsspaning i NZ. Vi handlade nästan alltid på Countdown, ibland på New World. Till vänster,  fem sorters sötpotatis är ingen omöjlighet. Till höger, alla mataffärer har generöst med maränger placerat bredvid jordgubbarna vid ingången för den som akut behöver en Pavlova, ja som kanske är Nya Zeelands  efterrätt nummer ett.

Vi hann med ett sjukårskalas i husbilen! Hurra för vår stora tjej! Till höger, en lat lunch med pastramimackor, chips och nybryggt te. Just denna lunch intogs vid ett regnigt Mount Cook.

 

Happy hour i husbilen!  Monteiths  Golden Lager förblev min favorit. Det finns ett antal lokala ölsorter att prova förstås. Vi köpte pitabröd, skar upp dem i trekanter och rostade dem i ugnen. Perfekt innan-maten-snack med Lisas grymma dipper . Ja, eller “doppningar” som barnen kallar dem.

En kommentar

  1. Vad som egentligen hände i Hong kong » Tre tjejer i köket

    […] återseende av vår favorityoghurt på Nya Zeeland – från the Collective […]

Lämna ett svar till Vad som egentligen hände i Hong kong » Tre tjejer i köket Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.