Vinnargröt med skrädmjöl

Googlar man på skrädmjöl så hamnar man ganska snart på ett recept som vann gröt-SM 2010. Här hemma kör vi oftast på klassisk havregrynsgröt till frukost utan krusiduller, så det var med viss förväntning vi svängde ihop vinnargröten. Den är sötare än vår vanliga gröt pga honungen. Fast jag ska erkänna, barnen åt den inte. Kul variation tycker jag ivarje fall!

Pia Redins mästargröt 2010: MÄLLEGRÖT

 • 3 msk skrädmjöl
 • 2 1/4 dl vatten
 • 1 dl havregryn
 • 1/2 tsk kardemumma
 • 1 msk honung
 • Salt efter smak
 1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och rör om ordentligt.
 2. Koka upp och låt gröten sjuda fem till tio minuter på svag värme.
 3. Serveras med blåbär och mjölk.

One Comment

 1. Skrädmjölsgröt - matochbakverkstan

  […] och till den, ett löskokt ägg. Nu har jag provat skrädmjölsgröt, efter att ha blivit tipsad av ‘Tre tjejer i köket’ och jag blev inte besviken. Faktiskt har jag gjort den flera gånger och ska fortsätta med det. Jag […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.