Tim ho wan i Hong kong

20120114-124714.jpg 20120114-124909.jpg

Här hade vi höga förväntningar. Tim ho wan är känt för att vara världens billigaste michelinstarrestaurang. Det var bra förvisso, eller snarare ok. Helhetsintrycket var inte i närheten av Din tai sung.

Jag äter det mesta när jag är hungrig men deras omtalade BBQ pork buns var nästintill omöjliga äta då det var alldeles för sött. Väntetiden för att få ett bord var ungefär lika lång som när vi var på Din tai sung dvs runt en timme.

Lokalen är bokstavligen ett hål i väggen. Servicen är hetsig och det var nästan skönt att få komma ut igen när vi ätit klart. Det här är inte värt en längre omväg då det finns en mängd hål-i-väggen-ställen utan michelinstjärna i Hong kong som är minst lika bra och som till och med kanske har bättre atmosfär.

Jag var tvungen att googla vidare för att hitta svaret på frågan hur de ursprungligen fick sin stjärna och en förklaring kan vara att deras kock tidigare jobbat på en trestjärning restaurang. Han ville öppna en bra dimsumrestaurang som alla ska ha råd att äta på. Ja prisvärt var det. Jag tror vi betalade 270:- när vi gick. Vi inklusive barnen var överdrivet mätta. Men som sagt, med risk för att låta tjatig, gå till Din Tai fung istället!

Apropå michelinstarrestauranger i Hong kong. Vi får se om vi hinner prova Hungs delicacies på Hong kongs flygplats när vi åker hem (vår biljett innebär ett nytt stopp i Hong kong när vi återvänder hem igen). Hung’s delicacies är ursprungligen en michelinstarrestaurang i centrala Hong kong och nu har de alltså öppnat en restaurang med takeawaydisk även på flygplatsen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.