Monteiths med pitachips och hoummus

Nu har vi tutat runt drygt en vecka med husbil här på Nya Zeeland. Det är första gången som vi lever campingliv tillsammans med barnen och det är riktigt kul! Vi parkerar på fina campingar varje kväll och trollar fram middagsmat i det pyttelilla husbilsköket. Det är dock lite av en mental prövning att ge sig hän till halvfabrikaten i mataffären när man är van att laga allt själv. Men samtidigt så får man vara lite realist och inse att man inte har plats för så mycket ingredienser i det mobila köket. Sen är det förstås kul att leta efter de riktiga guldkornen på delihyllan!

Gigantiska grillar finns att låna på campingarna vilket förenklar middagslogistiken och det är gott om lokala marknader efter vägen där man kan handla frukt och grönt för en billig peng. Avokado kostar 2-3 kronor styck (de är löjligt krämiga), söta jordgubbar finns för ca 25 kr/kilot och två rejäla buntar spänstig sparris kostar ca 25 kronor. Så medan andra matbloggar uppdaterar frekvent om julmat så lever vi just nu på riktigt somrig mat. En annan notering i mataffären är att de har mer variation på sin sötpotatis, tre olika sorter att välja på är ingen ovanlighet.

Här är tre nya favoriter som vi gillar:

  • Monteiths – en god lokal öl som både jag och maken ger högt betyg. Vi kommer definitivt att testa hela deras sortiment. Det finns bland annat en Summer Ale att kolla upp.
  • Pitachips – knapriga och smaksatta i olika varianter från Dannys. Bäst gillar vi dem med vitlök och sesamfrön. Kan bli ett projekt hemma igen att kopiera.
  • Hoummus – Lisa’s heter ett delimärke som vi provar just nu.  Riktigt god är den, dessutom utan onödiga tillsatser, så vi måste nog kolla upp Lisa’s övriga sortimentet hos framöver. Det är ett hårt jobb detta, att vara matbloggare på semester….

Tre goda ting
Happy-hour i husbilen!

7 kommentarer

  1. Hanna

    Pitachips brukar jag göra i ugnen. Galet gott att dippa! Och så h8rligt med sparris och krämig avokado!

    1. Elin

      Ja det känns ju enkelt att kopiera. Penslar du m olivolja och sen i ugnen?

  2. Pitachips » Tre tjejer i köket

    […] När vi var på Nya Zeeland i vintras så var pitachips en given favorit bland småplocket när vi dukade upp utanför vår älskade husbil. Givetvis så är det ju enkelt att göra sina egna: […]

  3. Mera Nya Zeeland: på menyn i husbilen » Tre tjejer i köket

    […] året så var vi ju rätt insnöade på Monteights och Lisas röror och jag ska erkänna att vi var rätt enkelspåriga och körde på samma koncept i år igen. Det […]

  4. Hamburgare med inspiration från New Zeelandsresan » Tre tjejer i köket

    […] inlagda i 1-2-3-marinad! Dock fick vi klara oss utan den fantastiskt goda nyazeeländska ölen från […]

  5. Hej igen! » Tre tjejer i köket

    […] att jag och min familj har varit fullt upptagna med att flytta till hus och att resa tillbaka till igen till Nya […]

  6. Sommarens helg på Åland » Tre tjejer i köket

    […] finns i och för sig att beställa på Systembolaget men jag har aldrig sett den på hyllan där. Det här var ju en av våra lokala favoriter när vi husbilade på Nya Zeeland. Så för en stund så kunde jag ju få tro att jag campade på andra sidan […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.