Ljummen blomkålssallad med citron och kapris

Kombinationen citron och kapris är det som gör den här salladen till ett gott och användbart tillbehör till vardagsmaten. Serveras ljummen. Kokt kall blomkål är inte jättekul. Inte överkokt heller för den delen. Se till att behålla krispigheten i buketterna.

Ljummen blomkålssallad med citron och kapris

  • Dela ett blomkålshuvud i små bitar och koka i lättsaltat vatten.
  • Blanda ner blomkålsbuketterna  i en salladsskål tillsammans med en burk svarta oliver och ett par msk kapris.
  • Ringla över lite olivolja tillsammans med citronsaft från ca 1/3 citron.
  • Smaka av ordentligt med flingsalt och nymalen svartpeppar.
  • Pynta med färsk basilika och timjan.

7 kommentarer

  1. Fröken Dill

    Spännande!
    Blomkål är fantastiskt gott i sig och med rätt smaksättning kan den bli himmelsk. Detta måste testas
    i fröken Dills kök

  2. sara

    Och jag som är blomkâlsfreak!
    Har haft svârt att sälja in blomkâl till övriga familjen, men det här… Hm. Ska testa!

  3. Helena

    Det där ska jag absolut testa. Låter som en god kombo. Annikas recept har jag redan sparat i min “Recept att testa-mapp”. 🙂

  4. Viktoria

    Ja, blomkål kan vara så gott! Den här varianten med parmaskinka och parmesan är också toppen: http://kardemums.blogspot.com/2007/07/blomklsfavorit.html!

  5. Bettina

    Åh så fantastiskt gott det ser ut! Jag är inne i en blomkålsperiod just nu! Speciellt när det finns blomkål i alla möjliga färger att få tag på. Gjorde blomkålsgratäng häromdagen och jag riktigt längtar efter matlådan som jag la i frysen…

  6. Elin

    Kul att ni gillar! tror det är första gången som jag levererat ett blomkålsrecept utan att inkludera ost och grädde 😎

  7. Blomkålssoppa med parmesan » Tre tjejer i köket

    […] Ljummen blomkålssallad med citron och kapris […]

Lämna ett svar till Elin Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.