Efterlysning: recept på pärondricka

Det kom ett mail från Helena som vill göra egen pärondricka och eftersom ingen av oss sitter inne med något bra recept vänder vi oss till er läsare. Om ni har några tips till Helena, fyll gärna på i kommentarsfältet!

Hej! Har nu på alla sätt och vis försökt hitta ett recept på hemmagjord
pärondricka/saft men utan att lyckas. Så jag fick den briljanta idén att
kolla med er om ni har någon erfarenhet av att koka saft på päron? Det
känns ju så himla sorgligt att låta frukten bli förstörd när man inte
hinner äta upp allt hur mycket man än ger bort till släkt och vänner och
saft kändes som ett bra alternativ. Har ni några bra tips eller idéer?

5 kommentarer

  1. Ketutar

    2-2,5 kg päron
    2 l vatten
    1 msk citronsyra
    4 krm atamon
    1/4 kg socker

    Rensa päronen och skär i bitar eller skivor. Skala inte och ta inte bort kärnorna.
    Blanda vatten, citronsyran och atamonet och häll över päronbitarna.
    Låt stå i kylskåpet 1-4 dagar.
    Sila saften och rör i sockret.
    Flaska. Spä efter smaken.

    Eller använd saftmajan och gör som äppelsaft enligt recepted.

    1. Maria

      Ketutar: Tack för din kommentar! Älskar när läsarna kan hjälpa till! 🙂

  2. Helena

    Hej igen!
    Kan meddela att pärondrickan blev supergod! Svärmor fick ta sig an receptet och spetsade till den med lite vanilj och kanelstång för att lyfta smaken en aning och det var en riktig hit. Tack å bock för hjälpen!

    1. Maria

      Helena: Vad roligt att det blev bra och att du kom tillbaka och rapporterade om det! 🙂

  3. Johanna

    Kanongod saft!!! supernöjd!!! När saften var klar och jag plockat ur alla päron så hällde jag i dem i en stor gryta med lite vatten på botten….lät koka i 20 min och därefter mosade jag päronen. Hällde detta sedan i saftsil och tilsatte atamon, citronsyra och socker och wips så fick jag ÄNNU mer saft…och den saften blev lite mer koncentrerad i smaken än den andra saften 😆
    ha det bäst!

    /Johanna

Lämna ett svar till Johanna Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.