| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av torsdag 21/07 2011 kl. 8:25 11 kommentarer

Cobbler med rabarber och jordgubbar

Jag är otroligt glad över att ha fått den fantastiskt fina Mina Efterrätter av Elisabeth Johansson i min ägo. Boken är sprängfylld med välskrivna recept och med god variation. Jag vill verkligen göra allt (okej, jag hoppar över ogrässorbeten kanske, men förövrigt då) i boken och jag är ganska säker på att det här kommer att bli ett söndernött exemplar i mitt kök!

Det var i denna bok som jag har gjort min första bekantskap med cobbler som är en amerikansk variant på smulpaj. Jag har inga referenser på hur den ”ska” vara men jag lovar att det här är en väldigt god dessert. Vi har gjort den tre gånger på en vecka vilket får ses som ett MVG i den här familjen.

GRUNDRECEPT FÖR COBBLER

 • 100 gram rumsvarmt smör
 • 1 dl strösocker
 • 1,5 dl havregryn
 • 1 dl vetemjöl
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1 tsk bakpulver
 • 0,5 dl vispgrädde
 • 1 stort ekologiskt ägg

Fyllning: jag stekte rabarberbitar i smör och farinsocker + att jag skivade jordgubbar. Det funkar säkert alldeles utmärkt med vilka frukt och bär som helst.

 1. Blanda smör och socker i en bunke.
 2. Rör ihop alla torra ingredienser separat och rör sedan ner i socker-och-smör-röran.
 3. Blanda ner ägget och grädden. Det blir en kladdig grötliknande smet.
 4. Lägg de bär du vill använda i en ugnssäker form och täck över med cobblersmeten. Det behöver inte täcka alla bär tycker jag, utan en del rabarber kan synas. Cobbled betyder för övrigt ”lappa ihop”!
 5. 5. Gräddas i 175 grader i ca 20-25 minuter beroende på ugn.

PS! Vi serverade med Sias Gräddkolaglass – en mycket bra kombo….

Liknande inlägg:

11 svar till “Cobbler med rabarber och jordgubbar”

 1. Hanna skriver:

  Ser riktigt gott ut! Har faktiskt inte testat cobbler, men sugen pa att testa. Har hort att det ska vara som en blandning av smulpaj och kaka.

 2. Solblomma skriver:

  Åhh den här pajen älskar jag 🙂 , fast i min har jag inget ägg utan 1/2 dl sirap och 150 g smör (och 1/2 dl matlagningsgrädde)- smält i kastrull sedan 2 dl havregryn, 2 dl socker och 2 dl mjöl och 2 tsk bakpulver i och vispa runt med sked och sedan samma som i ditt recept , över bären och in i ugn 175 grader 25-30 min..smakar lite härligt knäckigt oxå iom sirapen 🙂

 3. KarinW skriver:

  Spännande! Cobbler är nytt för mig!

 4. […] ni hur lyrisk jag var över den fina boken Mina efterätter i somras? Alla recept jag har provat hittills ur boken har varit mer än bra och receptet på […]

 5. […] som är ett riktigt guldkorn. ALLT blir bra från denna bok. Jag har tidigare berättat om hennes fantastiska cobbler som jag har gjort många gånger. Missa inte heller hennes  chokladpudding!  Så därför […]

 6. […] Cobbler med rabarber med rabarber och jordgubbar (hej mitt bästa tips!) […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.