Ugnsbakad kålrabbi med ädeloströra

Kålrabbin slinker gärna med de andra rotfrukterna in i ugnen men ensam på middagstallriken så kan den behöva ha lite mer smak som sällskap. Så vi körde på ädeloströra. Snabbfixat tillbehör till tex en nygrillad köttbit.

UGNSBAKAD KÅLRABBI MED ÄDELOSTRÖRA

  • Skiva kålrabbin i tunna skivor. Lägg i ugnssäker form.
  • Ringla över olivolja och toppa med lite flingsalt och nymalen peppar.
  • Baka i ugnen på ca 200 grader tillsatt den är mjuk.
  • Ädeloströran gör du under tiden; blanda cirka 50/50 av Kvibilleädelost och creme fraiche till en jämn röra.
  • Lägg röran på den nybykade kålrabbin.
  • Toppa med kryddkrasse – klart!

En kommentar

  1. Jens Hansen

    Snabbt, enkelt, gott. Perfektion…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.