| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 02/05 2011 kl. 10:08 1 kommentar

Ugnsbakad torskfilé med pepparrotssås

Det blir allt mer sällan som vi köper fisk från frysdisken. Vi har några paket som nödraketer i fryslådan, men färsk fisk är onekligen godast och behöver därför inte heller så mycket kryddor och tillredning för att bli god middag. Grym snabbmat med andra ord!

Här är fina färska torskfiléer som lades direkt i en smord ugnsform. Den smaksattes bara med citronpeppar och salt (tänk på att citronpeppar innehåller salt så det behövs inte många nypor salt om du vill hålla ner saltmängden) och sen in i ugnen på ca 200 grader. Under tiden kokar du potatis och rör ihop en pepparrotssås. Glöm inte gröna ärtor förstås!

PEPPARROTSSÅS TILL FISK

  • Inga exakta mått men ungefär så här: jag reder såsen som vanlig bechamelsås men med lite mer smör än vanligt. En rejäl klick smör smälts i kastrullen, rör ner lite mjöl.
  • Späd på med mjölk och runda av ev med lite grädde. Gissningsvis 40/20 av mjölk resp grädde.
  • Salta och vitpeppra.
  • Rör ner lite pepparrot. 2 tsk finriven pepparrot på tub ger lagom styrka på en såsmängd tänkt att passa fyra middagsportioner.

Liknande inlägg:

Ett svar till “Ugnsbakad torskfilé med pepparrotssås”

  1. marie skriver:

    Va gott med pepparotssås till fisk det ska jag prova direkt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *