Kycklinglår med honung och citron

Jag hade inte tänkt att blogga om det här. Tänkte att det kanske var lite för okomplicerat – men resterna i lunchlådan dagen efter var så goda att jag behöver memorera det här så att det kan upprepas igen.

Vi serverade med spagetti men den här är ju lite all-round och funkar även med potatis eller ris. Det påminner förresten lite om det här som spinner på ett liknande tema. Typisk mitt-i-veckan-kyckling helt enkelt!

KYCKLING MED HONUNG OCH CITRON (till en stor form)

  • en påse kycklinglår 750 gram
  • ganska mycket morötter, kanske 500 gram
  • ett par salladslökar
  • juice och rasp från en halv ekologisk citron
  • en rejäl matsked honung
  • salt och peppar
  • lite smör eller olivolja att bryna kycklingen med
  • 2,5 dl creme fraiche
  • kryddkrasse till servering – har du ingen så använd tex färsk timjan istället
  1. Dela kycklinglåren i mindre jämnstora bitar.
  2. Bryn dem hastigt lite i stekpannan med smör eller olivolja så att de får färg. De behöver inte alls vara genomstekta eftersom de ska in i ugnen sen.
  3. Strimla morötter i tunna jämnastora stavar. Skiva salladslök i tunna skivor.
  4. Ta fram en stor ugnsform. Ringla lite olivolja i botten. Lägg på kycklingbitar, morötter och lök. Ringla över en matsked honung, lite citronjuice, ev citronrasp. Toppa med lite salt och peppar.
  5. In i mitten av ugnen på ca 200 grader. Det tar ca 20 minuter innan kyckling är genomstekt och morötter är lagom mjuka. Det var först de sista fem minutrarna i ugnen som jag tog ut formen och rörde ner creme fraichen. Detta för att det var lättare att hålla koll på om kycklingen var genomstek.
  6. Smaka av såsen innan servering, och bättre på med salt och peppar eller citron.
  7. Toppa gärna med finklippt kryddkrasse.

7 kommentarer

  1. Olivia Benson

    Ser himla gott ut. Jag är förälskad i kyckling, kanske mycket på grund av alla möjliga sorters saker man kan göra med den. Härlig blogg med goda recept har ni minsann! /Olivia

  2. paltkooma

    Vad gott det låter! Perfekt för mig nu när jag har alldeles för mycket krasse i köksfönstret.:)

    1. Elin

      Kryddkrasse är bra till mycket faktiskt, tror inte att man kan ha “för mycket” 😛

  3. Linda - Cupcakefluffan

    Låter allt gott det där 🙂

  4. Maria

    Perfekt recept när man plockat fram lite kyckling ur frysen. Jättegott! Nästa gång ska jag ta fasta på det där med tunna stavar för morötterna, bara – mina var inte jättesmala och blev lite på gränsen till för al dente.

Lämna ett svar till Olivia Benson Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.