| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 11/04 2010 kl. 20:57 6 kommentarer

Sallad med ankbröst, sparris och ägg

Ankbröst äter vi ibland och oftast när vi letar receptidéer på nätet så fastnar vi lätt på temat apelsin eller medkörsbär. Här är en vardagligare variant men inte sämre än att det blev en lyckad lördagsmiddag med god pinot noir i sällskap.

SALLD MED ANKBRÖST MED SPARRIS OCH ÄGG, en receptskiss

  • Stek ankbröst! (bryn först en sväng i stekpannan och sedan i ugnen)
  • Pochera ägg!
  • Koka årets första sparris!
  • Gör en blandad sallad!
  • Ugnsrosta potatis!

Duette var ett vinförslag som jag fick på Systembolaget när jag beskrev kvällens middag. Det är ett väldigt lätt, elegant och framför allt fruktigt vin som passade bra till fågel och sallad. Sista glaset i soffan efteråt var antagligen allra bäst!

Liknande inlägg:

6 svar till “Sallad med ankbröst, sparris och ägg”

  1. Klara skriver:

    Åh! Ankbröst som är så gott! Tillsammans med en annan favorit sparrisen.

  2. Pytte skriver:

    Vilken tjusig bild! Hur gör du när du pocherar ägg egentligen? Jag försökte mig på det i påskas för första gången och det blev väl inte superlyckat. Ska man hålla på och samla ihop trådarna…?

  3. pipopp skriver:

    Det var annat än salladen på Elite! 🙄
    Ser fint stekt ut. Gott! 🙂

  4. Elin skriver:

    Klara, yes!

    Pytte, hemligheten är nog att ha några extra ägg hemma ifall man misslyckas… jag brukar köra på varianten med ättikssprit i vattnet och sedan så , ja att man snabbt ”skedar ner” ägget i vattnet, puttar ihop det lite det den första sekunden. Så brukar det hålla ihop som en hockeypuck typ 😉

    Pipopp, hehe ja verkligen. Deras anka hade nog velat sluta i bättre sällskap 🙂

  5. Fröken Dill skriver:

    Det låter som en perfekt rätt. Vi är svåra på anka, både min J och jag!
    Hälsar fröken Dill

  6. 17år127kg skriver:

    Maten såg riktigt härlig ut! 🙂

  7. […] PS! Ser nu att vi åt nästan samma sak för exakt ett år sedan…. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *