Färsbullar med citron och basilika

För ett litet tag sedan gjorde jag färsbullar på 1,2 kilo blandfärs. Det blev 66 köttbullar och det är rena lyxen att ha dem i frysen för dagar då matlagningsorken går på reserven. För att skoja till det lite hade jag i färsk basilika och rivet citronskal och trots det relativt blyga tilltaget måste jag drista mig till att säga att det blev en smaksensation. Citron och blandfärs passar mycket bra ihop och basilika funkar ju i alla lägen. Till 1,2 kilo färs använde jag en kruka basilika och skalet av en citron.

Färsbullarna serverades tillsammans med pappardelle och tomatsås. Och tomatsåsen blev en riktig höjdare efter att ha stått och puttrat på spisen i en dryg timme. Håhåjaja, vad jag älskar tomatsås!

I min tomatsås har jag alltid hela tomater på burk (allra helst körsbärstomater), schalottenlök, vitlök (en hel klyfta som får koka med och som jag sedan plockar bort), rikligt med färsk basilika, salt, socker och svartpeppar (här finns ett recept). Låt såsen puttra under lock i minst 45 minuter. Passa på att göra mycket tomatsås på en gång, för det är ju perfekt att frysa in och ta fram till t ex pizzabak och kokt pasta.

Fler recept på samma tema:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.