Ugnsbakade tomater med honung och basilika

För er som läser det dagliga kvittret på twitter så minns ni kanske att det var ju en endagsföljetong om när jag skulle ugnsbaka tomater. Så här gick det:

Jag halverade tomaterna. Lade dem i en ugnssäker form och toppade med :

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt
  • lite svartpeppar
  • 10  stycken fint hackade basilikablad

Det blev fem timmar i 150 grader. Och de smakar verkligen bakade. Inte vet jag om tiden var värt det men har man slängt in en stek som ska ugnsbakas på låg temperatur några timmar så kan man ju skicka med tomaterna på samma gång!

 

3 kommentarer

  1. Pytte

    De ser fantastiskt goda ut i alla fall! Lite härligt grillsvarta i kanterna också, mmm. Använde du dem som tillbehör till köttet eller något annat?

  2. Magnus på Matlyckan

    Ser gott ut! Jag tror hela grejen med ugnsbakade tomater är tiden, kryddningen spelar nog mindre roll så länge man har med lite salt.

  3. Elin

    Pytte, det var nog mer ett fall av jag-har-inget-att-göra-men-väldigt-mycket-tomater-expriment. Så de åts rakt upp och ner 😳

    magnus, instämmer 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.