| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 26/08 2009 kl. 21:26 5 kommentarer

Tomatketchup med stjärnanis och kanel

Det här är kan bli en blivande klassiker här hemma. Egen tomatketchup! I Laga Lätts augustinummer så fanns förslag på en mängd olika varianter och jag föll kanske inte helt oväntat för den här med stjärnanis och kanel. Så gott, till typ allt!

TOMATKETCHUP MED STJÄRNANIS OCH KANEL

  • 350 gram tomater
  • 2 msk mörkt muskovadosocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • en nypa flingsalt
  • ett par drag med svartpepparkvarnen
  • 2 tsk kanel
  • 1 stjärnanis
  • en liten dutt cayennepeppar
  1. Skölj och dela tomaterna i klyftor.
  2. Koka alla ingredienser  i en kastrull på mellanvärme i ca 20 minuter. Plocka bort stjärnanisen när det är klart.
  3. Mixa till en slät ketchup med hjälp av stavmixern.

Först tyckte jag resultatet fick lite väl tunn konsistens. Med dagen efter så hade den fått stå till sig lite. Sedan dess har den serverats till det mesta här hemma. Förresten, läs hos Anna om hur du gör italiensk passata om du har mycket tomater hemma!

Liknande inlägg:

5 svar till “Tomatketchup med stjärnanis och kanel”

  1. MrArboc skriver:

    Hur länge håller den i kylskåp? Verkar vara lite för lite vinäger för att pH-värdet ska komma ner på en säker nivå.

  2. Elin skriver:

    Vi åt upp den på ca 5 dagar kanske. mest för att det är svårt att låta bli den. Nackdelen med mer vinäger är ju att det blir en tunnare ketchup. Så små mängder är nog smidigast att jobba med.

  3. Nina skriver:

    Hmm, det lät gott! Jag gillar inte vanlig köpt ketchup, men dottern älskar ju det… frågan är om hon skulle gilla den här. Äter dina barn den?

  4. Elin skriver:

    Dottern som var 3,5 år vägrade prova ”eftersom det inte var i en flaska” och dottern som är 1,5 år åt med god aptit 🙂

  5. Nina skriver:

    Haha, ”inte på flaska” – jag förstår precis. Ja, man får inte göra sig till alltför mycket. Har en stock-konservativ dotter (också 3,5 år) som stirrar med förfäran på allt nytt man serverar!

  6. […] ni tomatketchupen med stjärnanis och kanel? Måste bara påminna om hur god den var. Den är redan slut men jag gör nog en ny batch ganska […]

  7. […] heltid.  Minnesvärda matsaker hemma i köket var den busenkla  bönröran med pesto, egen ketchup med stjärnanis och kanel,  lyxiga kakor, getbrie med pärnomarmelad, macarony&cheese och pizza med kräftor och […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *