Sommartips: grillkvällar på Hässelby Slott

Den här veckan var det premiär för grillkvällarna på Hässelby Slott och vi fick en inbjudan att spana in buffén som kommer att serveras i slottsparken framöver. Det var en liten cliffhanger innan vi visste om regnet skulle ta över men vädret var på vår sida tack och lov!

Västerort bjuder ju inte på så många gastronomiska utflykter i vanliga fall så det är kul att det kommer lite alternativ till förortspizzeriorna. Grillkvällarna kommer att vara enligt följande schema:
Amerikansk BBQ 29 maj, 4-5 juni samt 6-7 augusti.
Grekisk BBQ 11-12 juni samt 13-14 augusti.
Spansk BBQ 25-26 juni samt 20-21 augusti.
Nordisk BBQ 2-3 juli samt 27-28 augusti.

Pris? 295:-/person inkl alkoholfri dryck – och sedan finns alla möjliga paketpriser beroende på vad man kan tänkas dricka till maten.

Buffén var bra. Inte för många rätter att välja mellan – men det gör det ju lättare att hålla allt snyggt, fräscht och påfyllt. Så det är egentligen bara ett plus. På grillen fanns lax, räkor, fläskkött och nötkött. Mycket klassiska tillbehör som potatissallad, cole slaw, marinerade oliver, grillad paprika och gott bröd. Jag saknade lite såstillbehör just denna kväll men jag kanske missade dem någonstans på buffébordet…?

Kul är det i varje fall att det går att ha en trevlig utekväll ute i förorten. Det känns som att det här är ett koncept som funkar med både ungar, vänner och familjemedlemmar i alla åldrar.  Miljön är mysig utomhus och det finns parasoll som täcker borden vid oväntade regnskurar, och dessutom så finns det gott om plats inne i restaurangen.

Enklast att ta sig hit kommunalt är att ta grön linje mot Hässelby och hoppa av i Johannelund. Sedan är det tio minuters promenad upp till slottet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.