Gorgonzoladressing med gräslök

Ibland fastnar man i samma spår när det gäller att laga middagsmat. Allt smakar likadant och det är inte så lätt att komma på något “annat”. Som med potatissallad till exempel. Här hemma blir det lätt någon slags senapsdressing eller någon enklare vinägerette. Men lite av misstag blev det en potatissallad med gorgonzoladressing häromdagen. Inte så dumt faktiskt.

Vi hade Castellis ekologiska gorgonzola hemma som är riktigt god. Jag är lite svårflörtad på mögelostar men den här passade mig i smaken. Idag åt vi förresten upp den sista biten. Smulad över ugnsbakade grönsaker till en grillad fläskytterfilé.

Receptet till den här dressingen hittade jag i ett reklamblad från Zeta och där serverades den till hamburgare och blomkål. Jag vispade ihop dressingen och ringlade över den på en sallad på färskpotatis, blandad paprika, purjolök och ruccola. Perfekt vardagsmat utan ansträngning! Jag kan tänka mig att den passar till ganska mycket. Kanske till en krispig grönsallad och nygrillad biff nästa gång.

Gorgonzoladressing

  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 100 gram gorgonzola
  • 5 msk olivolja
  • 2 msk finhackad gräslök
  • smaka av med lite flingsalt
  1. Smula gorgonzolan i en skål.
  2. Rör ner olivolja och vinäger, fortsätt vispa tills dressingen blir slät. Använd ev mixer. Späd eventuellt med några droppar vatten.
  3. Rör ner gräslök och smaka av med flingsalt.

2 kommentarer

  1. Swedish Mike

    Den har dressingen ser valdigt god ut. Jag tror att jag maste prova den nasta gang vi kor BBQ.

    Tack for inspirationen!

    // Mike

  2. Tre tjejer i köket » Hej då 2009!

    […] tid försvann i trädgården… det blev inte så mycket bloggat faktiskt men bland annat om en god gorgonzoladressing med gräslök som jag borde göra igen, rabarberpaj och en tomatsås med citron och honung. Och så hade vi […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.