| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av lördag 18/04 2009 kl. 13:44 7 kommentarer

Madam Popa

De som följer mina matuppdateringar på twitter vet att jag har ett väldigt ömt förhållande till Madam Popa. Madam Popa är dels namnet på ett kaffe från Johan&Nyström men  är också kaffeexportören som levererar de fina bönorna från Sumatra.

Det kändes dock lite oklart när jag läste innehållsförteckningen på kaffepaketet för jag fattade först inte alls vad de menade;

..resultatet är ett kaffe med en otroligt mjuk syra som ligger gömd inne i själva hjärtat av kaffet, omgärdat av en rik fyllighet som istället för en attack, smyger sig in i munnen och lägger sig som en mjuk gosefilt mot gommen…

Men det var ju innan jag hade provat kaffet.  För efter att ha druckit ett halvt paket så förstår jag vad de vill förmedla: kaffesmaken är mjuk och len som bomull! Inte beskt och inte för syrligt. Det är bara ett otroligt behagligt kaffe! Kan varmt rekommenderas i vårsolen när barnen är upptagna med att tömma sandlådan på all sand!

Läs mer om Madam Popa och hennes plantage här!

Till minne av föräldraledigheten som härmed är avslutad..

Liknande inlägg:

7 svar till “Madam Popa”

 1. cattis skriver:

  Hej!
  Kul blogg.
  Inte visste jag att man kunde beskriva kaffe så, nästan som en vinkännares vokabulär. Det låter då väldigt gott!

  Ha en skön kväll
  /Cattis

 2. Elin skriver:

  Det ÄR gott! Jag dricker en kopp just nu… dessvärre så är det snart slut. Jag kan förresten rekommendera att gå på kaffekurs, jag bloggade om det i höstas; http://www.ragazze.se/2008/09/23/pa-kaffekurs-hos-johannystrom/

  Jag fick verkligen upp ögonen för hur nördigt det kan bli med kaffebönor och läser på kaffepaketen på ett helt annat sätt nu 🙂

 3. pipopp skriver:

  Bekrivningen gjorde mig så nyfiken att jag var tvungen att kolla om jag kan får tag på det. Inte en enda återförsäljare i Norra Stockholm förutom Norrtälje och Sigtuna såg jag …. 😡 Hmf. Får väl försöks komma ihåg till nästa citytur.
  🙂

 4. Elin skriver:

  … det finns även på nätet: http://www.baristashopen.se/

 5. Bendel skriver:

  Låter som ett gott kaffe, särskilt att ta med sig ut de första fina vårdagarna! Finns det inte att köpa i deras nya lokal på Swedenborgsgatan 7? Om inte går det säkert att beställa dit. Där kör de även bla koppningar flera gånger i veckan.

 6. Bendel skriver:

  Med de och dem menar jag så klart Johan & Nyström:)

 7. […] bloggen avhandlades  kaffefavoriten Madam Popa, barnens kaneläpplen,  kycklingsallad med röd quinoa och senapsdressing och lax med sparris och […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.