Pasta med bacon, butternutpumpa och rostade pinjenötter

Här kommer en receptskiss på fredagspastan som visade sig ha en riktig grym smakkombo.  Några exakta mått minns vi inte, men förslagsvis så gör du så här:Fräs strimlad bacon med tärnad butternut squash, lite finhackad vitlök och tärnad lök.

  • Krydda med flingsalt, nymalen svartpeppar, lite torkad salvia och en dutt cayennepeppar.
  • Rör ner en näve persilja.
  • Rosta ett par nävar pinjenötter i en torr stekpanna tills de får färg och strö över pastasåsesen.
  • Glöm inte att strö över riven parmesan!

Till pastan drack vi förövrigt ett trevligt sydafrikanskt vin att rekommendera: Vergelegen Mill Race Cabernet Sauvignon Merlot.

5 kommentarer

  1. eastcoastmom

    Låter jättegott! Det finns nog butternut squash året om, men säsongen här i USA är annars hösten.

    Det är förresten jättegott att grilla skivor av butternut squash.

  2. Elin

    Av någon anledning så är butternut squash väldigt billig just nu här hemma, så vi har köpt det två veckor i rad 🙂

  3. Pytte

    Det är ser ut som min favoritkopp te!

  4. Love for Food

    Det där ser verkligen toppen ut =)

  5. Sofia

    Butternut squash är verkligen jättegott. Kan tänka mig att det passar ypperligt ihop med bacon och vitlök. 🙂

Lämna ett svar till Love for Food Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.