| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 17/03 2009 kl. 20:54 5 kommentarer

Squashpannkakor med soja-och-chilidressing

Det här är billig vardagsmat när du hittar squash på extrapris. Fort går det också och jag törs nästan påstå att det vore omöjligt att misslyckas. Receptet hittade jag på matbloggen Katjas Mat och jag är så glad att jag provade det – för det är galet gott!

3-åringen uppskattade de matigare pannkakorna men fick förstås en mildare dressing till. Soya-och-chiliressingen gör sig väldigt bra till – ringla över vid servering och låt marinera ner i pannkakan. Det här kommer vi äta väldigt snart igen!

SQUASHPANNKAKOR (lunch för 2 vuxna och en 3 åring)

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 stora ägg
  • 2 dl mjölk
  • en nypa salt
  • 150-200 gram riven squash
  • jordnötsolja att steka  med

soja-och-chilidressing:

  • 6 msk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk vinäger
  • 3 msk farinsocker
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • en liten bit tunt skivad purjolök (eller salladslök)
  • 1/4 tunt skivad färsk röd chili
  1. Blanda mjöl och mjölk i en bunke.
  2. Rör ner ägg och salt. Låt stå en stund.
  3. Blanda alla ingredienser till dressingen.
  4. Rör ner riven squash i pannkakssmeten när det är dags att grädda pannkakorna.
  5. Stek dem i jordnötsolja på mellanvärme. Det tar några minuter på varje sida.
  6. Toppa pannkakorna med dressingen. Eller skär upp pannkakorna i mindre bitar och ”dippa”.

Liknande inlägg:

5 svar till “Squashpannkakor med soja-och-chilidressing”

  1. Lisa skriver:

    Va kul att ni bloggar om mat. Jag är själv väldigt intresserad av mat och ungdomars hälsa. Därför har jag med några vänner startat en hemsida som heter http://www.ungdomshalsa.se där vi tar upp rolig, intressant fakta och recept och massa mer saker om hälsa och välbefinnande. Titta gärna in den och ge synpunkter 🙂

    Keep up the good work!

  2. Kalasgott skriver:

    Fräscht och väldigt gott kan jag tänka mig! 🙂 Ser så ut!! Mums!

  3. Fröken Dill skriver:

    De där pannkakorna lät jättegoda! Kanske kan man till och med lura sin J att äta pannkakor, som han vanligtvis dissar, om man lagar efter det receptet?

    Funderar fröken Dill

  4. Elin skriver:

    Framför allt så är det ett bra pannkaksrecept om man sim jag är värdelös på att göra frasigt tunna pannkakor 🙂

  5. Katja skriver:

    Vad roligt att ni hittat till min blogg! Och jag diggar också denna rätt. Dippen är suvve!

  6. […] Den här squashpannkakan har vi ätit många gånger nu här hemma men jag vill bara tipsa om att det blir minst lika god om man tar hälften morot och hälften squash. Grymt bra när det är vabbning och man inte hinner stå vid spisen! […]

  7. […] Squashpannkakor med chili och sojadressing […]

  8. […] I bloggen  var det blandad kompott. Tex;  pasta med bacon, butternut squash och rostade pinjenötter, whiskyfudge, dammsugare med amaretto och hasselnötter och Katjas goda squashpannkakor med soya och chilidressing. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *