Pasta med kikärtor, fetaost och chili

Yllet mailade och efterlyste snabba luncher och här är recept på dagens panikpasta. Det är mest en blandning av rester efter helgen, men citron och färsk chili uppgraderar nästan allt i skafferiet tack och lov.

Pasta med kikärtor, fetaost och chili

1 stor portion.

  • en halv squash, ca 150-200 gram
  • en halv röd lök
  • en halv burk kikärtor
  • 1/3 färsk röd chili
  • ett par matskedar citronsaft från en citron
  • en vitlöksklyfta
  • 1/4 paket fetaost
  • lite olivolja att steka med
  • kokt pasta
  1. Riv squash grovt med ett rivjärn.
  2. Skiva rödlök, vitlök och chili tunt.
  3. Fräs squash, rödlök, vitlök och chili en stund i olivolja.
  4. Rör ner kikärtorna.
  5. Krama ner ett par matskedar citronsaft. Smaka av med lite salt och peppar.
  6. Smula ner fetaost och låt allt bli varmt. Ät!

3 kommentarer

  1. Lina

    Åh perfekt nu när de är extrapris på kikärtor på ICA denna veckan också =)

    Titta gärna in på min matblogg http://loveforfood.blogg.se 🙂

  2. Lotta

    ah – tack för bra lunchinspiration, fast här får det nog bli något med feta, bönor och aubergine om jag kikar i kylen.

  3. Mia

    Så gott! Det blev aubergine för mig med, men mest för att jag råkade köpa fel…

    Det här kommer jag göra imorgon igen, så gott var det.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.