| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av fredag 16/01 2009 kl. 12:17 3 kommentarer

Kyckling med aubergine och spenat, citroncouscous och hommous

Det här blev billig och god vardagsmiddag då det är extrapris på aubergine och maken styckade upp en hel kyckling för kommande middagar (naturligtvis så kan du använda en annan del än filé i receptet nedan, kolla vad du har i frysen).

Couscousröran är ganska mild men passar fint som barnmat och det är alltid skönt när man kan äta samma mat till middag – det blev godkänt både av 3-åringen och den minsta som är drygt 10 månader.

Receptet på hommous hittar du här och har du några pitabröd i frysen så kan du rosta dem snabbt i ugnen och ha till. Nu till receptet!

till 3-4 personer behövs:
3-4 kycklingfileer
1 paket fryst bladspenat
1 stor aubergine/eller 2 mindre
1 gul lök
ett par vitlöksklyftor
flingsalt och peppar (Triple Pepper passar fint)
olivolja att steka med

4 portioner couscous
saft från en halv citron
ett par nävar finklippt ruccola

ett par citronklyftor till servering.

Så här gör du kycklingen:
1. Först lite förberedelser: Skiva aubergine på längden i tunna skivor. Skala och klyfta lök och skiva i tunna skivor. Skiva vitlök. Skiva kycklingfileerna i ca 2 cm tjocka skivor.

2. Fräs lök tillsammans med kycklingbitarna i olivolja. Salta och peppra. Rör ner bladspenat. Lägg upp på ett större serveringsfat och låt det stå varmt i ugnen medan du steker aubergine och kokar couscous.

3. Jag använder gärna grillpannan för att steka aubergine för att få snygga ränder men en vanlig stekpanna funkar också. Fräs aubergine på båda sidorna i olivolja. Salta lätt. Lägg upp på serveringsfatet tillsammans med den stekta kycklingen. Serveras sedan med ett par citronklyftor.

så här gör du couscousen:
1. Koka upp 4 portioner enligt förpackningen.
2. Klipp ett par nävar ruccola fint och vänd ner i couscousen.
3. Smaka av med citronsaft och använd eventuellt salt och peppar.

Liknande inlägg:

3 svar till “Kyckling med aubergine och spenat, citroncouscous och hommous”

  1. Lallis skriver:

    Det där ser smaskens ut:)
    Ha en fin helg!

  2. Ida skriver:

    Låter jättegott! Couscous måste ju vara något av det bästa som finns, eftersom det passar till allt och går att variera i all oändlighet!

  3. Ingela skriver:

    Vardagsmat precis i min smak, detta ska testas. Tack för fin matinspiration!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *